Πώς αντιδρά ο Όμιλος Φιλιππάκη στην πολλαπλή διάψευση

harddog-sport.blogspot.com



Πώς αντιδρά ο Όμιλος Φιλιππάκη στην πολλαπλή διάψευση
https://harddog-sport.blogspot.com/2024/03/blog-post_89.html
Mar 31st 2024, 23:54





Για συνέχεια του θέματος στην Εστία της Δευτέρας πληροφορεί ο Μανώλης Κοττάκης - Υποστηρίζει ότι τα περί sms επιβεβαιώθηκαν  από τρεις πηγές - Για «χυδαιότητα» κάνει λόγο ο Π. Μαρινάκης, για «αθλιότητα« ο Χρ. Ράπτης (του iefimarida.gr), για το «πιο μεγάλο ψέμα» ο Διον. Παναγιωτάκης (One Chanel) και για «επιστημονική φαντασία» το περιβάλλον του Β. Μαρινάκη

Πολλαπλή διάψευση δέχτηκε το δημοσίευμα της κυριακάτικης Εστίας που υποστήριξε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο σπίτι τού εφοπλιστή και εκδότη οι δυο αποπεμφθέντες υπουργοί, μαζί με άλλους παράγοντες του φιλικού κύκλου τού Β. Μαρινάκη. Το τηλεφωνικό μήνυμα της Μαρέβα, σύμφωνα πάντα το δημοσίευμα, ζητούσε να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον επιχειρηματία.

Τις πληροφορίες της εφημερίδας διέψευσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης («Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων), ο ιδιόκτητης της ιστοσελίδας iefimerida.gr, Χρήστος Ράπτης, στον οποίο, σύμφωνα με τα γραφόμενα, ο οικοδεσπότης επέδειξε το sms, ο θεατρικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του One Chanel, Διονύσης Παναγιωτάκης, («το πιο μεγάλο ψέμα»), αλλά και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος προέβη σε διάψευση μέσω του περιβάλλοντός του, όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα in.gr, αλλά και στις υπόλοιπες ιστοσελίδες τής Alter Ego Media.


Σύμφωνα με την ανάρτηση των ιστοσελίδων, το βασικό θέμα της κυριακάτικης Εστίας χαρακτηρίζεται από την πλευρά Β. Μαρινάκη «προϊόν επιστημονικής φαντασίας», ενώ ο ίδιος ο εκδότης δηλώνει κατηγορηματικά –όπως αναφέρεται στα in.gr, tanea.gr και tovima.gr– ότι «τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί». Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι «Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μαρινάκης θα προβεί σε νομικές ενέργειες αύριο».
Ο Χρήστος Ράπτης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι ο διευθυντής της Εστίας, Μανώλης Κοττάκης, διέπραξε μια «πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα» και ότι το δημοσίευμα «φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου». Ο Χρ. Ράπτης δηλώνει ότι προτίθεται να προσφύγει στο Δικαιοσύνη.
Τέλος, ο θεατρικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του One Chanel, Διονύσης Παναγιωτάκης, που περιλαμβάνεται ανάμεσα στους παρόντες της βραδιάς, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Επειδή ήμουν πράγματι παρών, ενημερώνω ότι δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα».

Η αντίδραση από τον Όμιλο Φιλιππάκη
Ενώ στην ιστοσελίδα της Εστίας δεν γίνεται καμιά αναφορά για τις τρεις διαψεύσεις, το newsbreak.gr, εκφράζοντας την άποψη του Ομίλου Φιλιππάκη, επικαλείται αναφορά του Μανώλη Κοττάκη στο «Ζούγκλα», σύμφωνα με την οποία «ο ίδιος και η ''Εστία'' επιφυλάσσονται και δίνουν ραντεβού αύριο, Δευτέρα
1η Απριλίου, πρόθυμοι να λύσουν όλες τις… απορίες για το περίφημο SMS
της συζύγου του πρωθυπουργού». Ο Μ. Κοττάκης ανάφερε ότι η πληροφορία για το sms επιβεβαιώθηκε από τρεις πηγές. 
Η ανάρtηση του newsnbreak.gr, που εμπλέκει και το «Ζούγκλα» ακολουθεί:

«Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με την αποκάλυψη της εφημερίδας ''Εστία'' για το SMS που έστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο και τού ζητούσε… να τα βρουν!
»O γνωστός εφοπλιστής, εκδότης και πρόεδρος του Ολυμπιακού, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του πρωτοσέλιδου του ιστοτόπου zougla.gr με τίτλο "Το Κονκλάβιο των ηλιθίων", προέβη σε μια δημόσια ανακοίνωση, διαψεύδοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εστίας", το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της, Μανώλης Κοττάκης.
»Η ''Ζούγκλα'' ήρθε σε επαφή με τον Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος και εξήγησε ότι η είδηση για το SMS και το περιεχόμενό του είναι επιβεβαιωμένη από τρεις πηγές.
»Μάλιστα, ο ίδιος και η ''Εστία'' επιφυλάσσονται και δίνουν ραντεβού αύριο, Δευτέρα 1η Απριλίου, πρόθυμοι να λύσουν όλες τις… απορίες για το περίφημο SMS της συζύγου του πρωθυπουργού».
Καμιά αναφορά στην ιστοσελίδα της Εστίας

Έως τη στιγμή που ανεβαίνει στο μπλογκ αυτό το θέμα, στην ιστοσελίδα της Εστίας η τελευταία ανάρτηση έγινε το Σάββατο, 30 Μαρτίου, και ήταν το βασικό θέμα τής έντυπης έκδοσης της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευή) στο οποίο αποκαλύπτονταν ονόματα συμμετεχόντων στη συνάντηση. Σε αυτούς, κατά την Εστία, περιλαμβάνονταν «ο θεατρικός επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, ο ιδιοκτήτης του ιστοτόπου iefimerida Χρήστος Ράπτης, ο Τάσος Μπούρας της εφημερίδος Sportday, ὁ Σωκράτης Κομινάκης, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδος εστιατορίων ''Παπαϊωάννου'' Στασινόπουλος και δημοσιογράφος της εφημερίδος ''Παραπολιτικά''».

Στο ίδιο θέμα του Σαββάτου, διαβάζουμε: «Κατά την συνάντηση αυτή ετέθησαν πολλά ζητήματα που αφορούν στις τριβές που εσχάτως ανέκυψαν μεταξύ του κ. Μαρινάκη και της Κυβερνήσεως, και συνεζητήθη μιά επαναπροσέγγισις, αφού η παρουσία των δύο κυβερνητικών στελεχών ''αξιολογήθηκε'' από τον επιχειρηματία σαν να περνούσαν οπό ''οντισιόν''. Ανεφέρθη μάλιστα ότι μεταξύ άλλων έγινε και διαπραγμάτευσις για την επάνοδο στο πρότερο καθεστώς στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, το οποίον ως γνωστόν είχε καταβληθεί προσπάθεια να ελεγχθεί μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονίες φιλάθλων, με αποκορύφωμα τον τραγικό θάνατο αστυνομικού, ο οποίος επλήγη από φωτοβολίδα την οποία εξετόξευσε οργανωμένος οπαδός».

Η προηγούμενη διάψευση στην Εστία που δεν απαντήθηκε

Από τότε που τη διεύθυνσή της ανέλαβε ο Μανώλης Κοττάκης η Εστία έχει πολλές φορές «ταράξει τα νερά» με ηχηρά δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν ή όχι. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, πάλι σε κυριακάτικη έκδοσή της, έγραψε  ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγραφεί το 2023 μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ και ότι απεκάλυπτε την «κάρτα εγγραφής του».

Η αντίδραση Κασσελάκη υπήρξε άμεση και δριμύτατη. Η διάψευσή του αναφέρθηκε σε «ακροδεξιά πιστόλια» και σημείωνε ανάμεσα σε άλλα ότι «Το ''έγγραφό'' τους έχει μέχρι και ψεύτικη διεύθυνση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερα ακόμα: «Πληκτρολογώ τα πραγματικά μου στοιχεία και το σύστημα δεν με εμφανίζει εγγεγραμμένο σε κανένα κόμμα», ενώ πρόσθετε ότι στήριξε «φανερά το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Ομπάμα - Μπάιντεν από το 2007». Κατέληγε ότι επιφυλασσόταν για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Την επομένη του δημοσιεύματος για Κασσελάκη, ημέρα Δευτέρα, η Εστία δεν φάνηκε να υποστηρίζει το θέμα τής κυριακάτικης έκδοσής της. Σε εσωτερική της σελίδα, ανέφερε χωρίς σχολιασμό τη διάψευση.

Μένει να δούμε αν και πώς, θα αντιδράσει η εφημερίδα του Ομίλου Φιλιππάκη στην έκδοση της Δευτέρας.
@@@@@
harddog.sport@gmail.com





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/SQTYXr
Σχόλια