Το Ισραήλ «χτύπησε» τον Λίβανο και σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ...

Nonews-NEWS.com



Το Ισραήλ «χτύπησε» τον Λίβανο και σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ...
http://www.nonews-news.com/2024/03/blog-post_1706.html
Mar 29th 2024, 19:37









Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Άλι Άμπντελ Χάσαν Νάιμ, αναπληρωτή διοικητή της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, σε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μπαζουρίγιε του Λιβάνου... 




«Λίγο νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (…) εξουδετέρωσε τον Άλι Άμπντελ Χάσαν Νάιμ, αναπληρωτή διοικητή της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπαζουρίγιε», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Αυτό το στέλεχος της Χεζμπολάχ ήταν «υπεύθυνο για τη διεξαγωγή και τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών αμάχων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Λίγο νωρίτερα λιβανέζικη στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει ότι «σημαντικό στέλεχος» του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον του αυτοκινήτου του στον νότιο Λίβανο, αποδίδοντας την ευθύνη στο Ισραήλ. Το Ισραήλ απαντά βομβαρδίζοντας όλο και πιο βαθιά στο λιβανέζικο έδαφος και εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον στελεχών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Ο Λευκός Οίκος εκτίμησε χθες Πέμπτη ότι η επιστροφή στην ηρεμία στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου θα πρέπει να είναι «ύψιστη προτεραιότητα».




Τουλάχιστον 347 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο -στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και σχεδόν 68 άμαχοι-- σε ανταλλαγές πυρών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με απολογισμό του AFP. Παράλληλα χιλιάδες άνθρωποι στον νότιο Λίβανο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Παλαιστίνης συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, μια μέρα αφού το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να εγγυηθεί πως θα διανεμηθεί «επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια» στον άμαχο πληθυσμό, που απειλείται να λιμοκτονήσει. Το Ισραήλ προχώρησε στο βομβαρδισμό και της Συρίας υπό τον κίνδυνο να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αναζωπύρωση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια ώρα, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το τέμενος Saad bin Abi Waqqas στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, τραυματίζοντας δύο Παλαιστίνιους. Τα χτυπήματα προκάλεσαν φωτιά σε κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών του καταυλισμού τις πρώτες πρωινές ώρες


Τουλάχιστον 32.623 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.092 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Τις τελευταίες 24 ώρες, 71 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.


Απειλεί με εισβολή στη Ράφα ο Νετανιάχου


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμφώνησε να στείλει ισραηλινές αντιπροσωπείες στην Αίγυπτο και το Κατάρ, όπου διαπραγματευτές προσπαθούν να πετύχουν την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων ως μέρος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας , ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι ο Νετανιάχου είχε συνομιλίες με τους επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών Σιν Μπετ και Μοσάντ και «ενέκρινε ότι οι αντιπροσωπείες που θα τις εκπροσωπήσουν θα μεταβούν μέσα στις επόμενες ημέρες στη Ντόχα και στο Κάιρο», έχοντας την εντολή να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις.


Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε χθες, για την πολλοστή φορά, την αποφασιστικότητά του να διατάξει χερσαία επίθεση στη Ράφα, παρά τις διεθνείς πιέσεις, ακόμη κι από τον βασικό σύμμαχό του, τις ΗΠΑ, να μην προχωρήσει σε τέτοια επιχείρηση, που θα μπορούσε να αυξήσει ακόμα πιο δραματικά τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων. «Κρατάμε τον βορρά της Λωρίδας της Γάζας καθώς και τη Χαν Γιούνις (νότια). Κόψαμε στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας και προετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Ράφα», είπε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου σε οικογένειες στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς. 


Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί μαχητές της Χαμάς πως κρύβονται μέσα σε νοσοκομείο και συνεχίζει τις επιθέσεις του στο νοσοκομειακό συγκρότημα Σίφα, στην πόλη της Γάζας. «Οι ισραηλινές δυνάμεις υποχρέωσαν τους άνδρες να γδυθούν, να μείνουν με τα εσώρουχα (...) είδα άλλους με σφαλισμένα τα μάτια, που υποχρεώθηκαν να ακολουθούν άρμα μάχης εν μέσω εκρήξεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καράμ Αϊμάν Χάθατ, 57χρονος κάτοικος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια