Η Ιταλία επιβάλλει πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Amazon για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Ιταλία επιβάλλει πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Amazon για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
https://www.secnews.gr/535982/i-italia-epivallei-prostimo-10-ekatommuria-evrw-stin-amazon-gia-feromenes-athemites-emporikes-praktikes/
Apr 24th 2024, 18:16


Η Ιταλία επιβάλλει πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Amazon για φερόμενες άδικες εμπορικές πρακτικές



Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο σε δύο θυγατρικές της Amazon, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για φερόμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, δήλωσε ο ρυθμιστικός οργανισμός την Τετάρτη, μια απόφαση την οποία ο αμερικανικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είπε ότι θα ασκήσει έφεση.



Δείτε επίσης: Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις στο cloud computing τμήμα



Η Amazon "περιόρισε σημαντικά την ελευθερία επιλογής των καταναλωτών" θέτοντας αυτόματα ως προεπιλογή την επιλογή 'Subscribe and Save' στην ιστοσελίδα της για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, δήλωσε ο φορέας ελέγχου.



Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικός της Amazon φυλακίζεται για το hacking δύο crypto exchanges



Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιλέξουν τακτικές προγραμματισμένες παραδόσεις αντί για μεμονωμένες αγορές.



«Η προεπιλογή της επαναλαμβανόμενης αγοράς παρακινεί κάποιον να αγοράζει περιοδικά ένα προϊόν – ακόμη και χωρίς την ουσιαστική ανάγκη – περιορίζοντας έτσι την ελευθερία επιλογής του», ανέφερε η αρχή σε δήλωση.



Η Amazon αμφισβήτησε την απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.



«Κάθε μέρα οι πελάτες επωφελούνται από το πρόγραμμα Subscribe and Save εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο σε τακτικές παραδόσεις αντικειμένων που χρησιμοποιούν συστηματικά», ανέφερε σε δήλωση που εστάλη μέσω email.



Η επιλογή 'Subscribe and Save', η οποία επιτρέπει στους πελάτες να προγραμματίζουν περιοδικές παραδόσεις καθημερινών αναγκών με επιπλέον έκπτωση σε σχέση με την τιμή μιας μεμονωμένης αγοράς, έχει επιτρέψει εξοικονομήσεις περισσότερων από 40 εκατομμυρίων ευρώ από το λανσάρισμα της στην Ιταλία, πρόσθεσε η εταιρεία.



Πηγή πληροφοριών: yahoo.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια