Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για επίσκεψη στην 112 Πτέρυγα Μάχης και τις δηλώσεις Γεραπετρίτη.

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για επίσκεψη στην 112 Πτέρυγα Μάχης και τις δηλώσεις Γεραπετρίτη.
https://koukfamily.blogspot.com/2024/04/112.html
Apr 19th 2024, 21:00


O πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στην 112 Πτέρυγα Μάχης 
 

Την 112 πτέρυγα μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός τον οποίο υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Ταξίαρχος Ευθύμιος Σιμιτζής.
 

Ο Δημήτρης Νατσιός ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την ιστορία και την αποστολή της 112 Πτέρυγας Μάχης αλλά και για το πώς γίνεται η αεροπυρόβεση στην Ελλάδα. 
 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών η οποία έχει ως αποστολή της τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια, καθώς και την εκτέλεση αποστολών Έρευνας – Διάσωσης . Ο Διοικητής της Ηλίας Βελούδος τον πληροφόρησε για την ιστορία τη δομή και την οργάνωσή της .
 
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ παρουσίασε η περιήγησή του στη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό, ενημερώθηκε για τις αποστολές αεροπυρόσβεσης και το έργο συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών.
 

Λίγο πριν την αποχώρησή του δήλωσε : « Μίλησα με ανθρώπους που είναι οι πραγματικοί ήρωες της σημερινής κοινωνίας, άνθρωποι της θυσίας και τους εξέφρασα ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους και της ΝΙΚΗΣ και εκ μέρους του ελληνικού λαού για το σπουδαίο και ηρωικό έργο που επιτελούν. Είναι τα ζωντανά πρότυπα που ζητάμε στην εποχή μας. Αν θέλουν οι γονείς να μην ανησυχούν για τα παιδιά τους ας τους εμφυσήσουν την αγάπη για την πατρίδα και το σεβασμό στις αξίες του έθνους μας, πράγμα που το κάνουν οι αξιωματικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας».
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 

Τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά ο κ. Γεραπετρίτης;
 
Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη στη δημοσιογράφο κα Νίκη Λυμπεράκη, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οι δηλώσεις αναφέρονται σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, χωρίς καμία όμως αναφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
 
Δεν μας διευκρινίζει ο κ. Υπουργός τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά και τι σημαίνει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα και με γενναιότητα». Ελπίζουμε να μην εννοεί παραχωρήσεις, γεγονός απαράδεκτο, με τη δικαιολογία ότι θα εξασφαλίσουμε ηρεμία. Μία ηρεμία που η τουρκική πλευρά δεν σέβεται, παρόλη την πρόσφατη υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, που υποτίθεται ότι δεν έχει μεν νομική αξία, έχει όμως αντίστοιχη πολιτική αξία». 
 
Επισημαίνουμε στον κ. Γεραπετρίτη ότι το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ και ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί την θαλάσσια κυριαρχία μας, η οποία με το βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, εκτείνεται στα 12 ν.μ.. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ασκήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια και να επιδιώξει την ρητή αναγνώριση αυτού του δικαιώματος και από τις ΗΠΑ στις οποίες έχουμε παραχωρήσει στρατηγικές υποδομές χωρίς να έχουμε λάβει ουσιαστικά ανταλλάγματα παρά επαίνους. 
 
Τέλος τονίζουμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντά, από καθαρά νομικής (και όχι πολιτικής πλευράς), είναι η προσφυγή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, το οποίο εξασφαλίζει την τήρηση του Δικαίου κατά την ερμηνεία και την εφαρμογή των Συνθηκών και οι αποφάσεις του εκτελούνται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 28 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (ΣΛΕΕ). Η απόφασή του δεσμεύει πολιτικά και νομικά όχι μόνο τις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά και τα συνδεδεμένα μέλη όπως η Τουρκία από το 1963.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια