Κυβέρνηση ΗΠΑ: $ 6,14 δισ. στη Micron για κατασκευή εργοστασίων τσιπ

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Κυβέρνηση ΗΠΑ: $ 6,14 δισ. στη Micron για κατασκευή εργοστασίων τσιπ
https://www.secnews.gr/536229/kivernisi-ipa-disekatommiria-micron-kataskeui-ergostasion-chip/
Apr 25th 2024, 17:20


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορηγεί στην Micron Technology έως και 6,14 δισεκατομμύρια δολάρια (χρηματοδότηση) για την κατασκευή νέων εργοστασίων τσιπ στη Νέα Υόρκη και το Idaho. Στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων αμερικανικών τσιπ και η δημιουργία περισσοτέρων από 70.000 θέσεων εργασίας. Η ίδια η Micron, με τη σειρά της, σχεδιάζει να επενδύσει έως και 125 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ έως το 2030.







Η Micron αναμένεται να κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια παραγωγής στο Clay της Νέας Υόρκης, ως μέρος της συμφωνίας χρηματοδότησης. Θα κατασκευάσει επίσης ένα τρίτο στο Boise του Idaho. Η αμερικανική εταιρεία θα λάβει επίσης κρατικές φορολογικές ελαφρύνσεις από τη Νέα Υόρκη κατά την κατασκευή των εργοστασίων.



Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία ενισχύει την παραγωγή τσιπ, αλλά βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι



Ο διευθύνων σύμβουλος της Micron, Sanjay Mehrotra, δήλωσε ότι η τεχνολογία της εταιρείας είναι θεμελιώδης για την "κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων της τεχνητής νοημοσύνης".



"Είμαστε περήφανοι που κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας", πρόσθεσε.



Τα τρία εργοστάσια πιθανότατα θα δημιουργήσουν 20.000 άμεσες θέσεις εργασίας καθώς και άλλες 50.000 έμμεσες, αφού ξεκινά ήδη η κατασκευή. Η Micron υποστηρίζει επίσης θέσεις μαθητείας στα νέα εργοστάσια, συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και συνάπτει συμφωνίες για έργα (PLAs), ένα είδος συλλογικής σύμβασης εργασίας για συγκεκριμένες κατασκευές.



Τα νέα εργοστάσια της Micron στη Νέα Υόρκη και το Idaho θα παράγουν τσιπ DRAM και το καθένα θα έχει 600.000 τετραγωνικά πόδια "καθαρού χώρου", τα οποία είναι αποστειρωμένα, με ελεγχόμενη θερμοκρασία, περιβάλλοντα που επιτρέπουν την παραγωγή τσιπ αιχμής.



Δείτε επίσης: Η Κίνα είναι χρόνια πίσω από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Gina Raimondo



Η χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί μέρος του νόμου του Προέδρου Biden, CHIPS & Science Act, ο οποίος χορηγεί σχεδόν 53 δισεκατομμύρια δολάρια για την τόνωση της προηγμένης κατασκευής τσιπ στις ΗΠΑ. Η Samsung, η Intel και η TSMC έχουν ήδη λάβει δισεκατομμύρια για την κατασκευή και την ανακαίνιση εργοστασίων σε ολόκληρη τη χώρα.



Κυβέρνηση ΗΠΑ: $ 6,14 δισ. στη Micron για κατασκευή εργοστασίων τσιπ



Ο Biden θέλει να καθιερώσει τις ΗΠΑ ως τον κορυφαίο κατασκευαστή προηγμένων τσιπ στον κόσμο και γενικά να ενισχύσει την παραγωγή τσιπ στη χώρα. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, κάτι που θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και στην ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαγορεύει τις εξαγωγές των τσιπ υψηλότερης ποιότητας στην Κίνα. Με τη σειρά της, η Κίνα έχει αρχίσει να αποσύρει σταδιακά τα τσιπ των ΗΠΑ από τους κυβερνητικούς υπολογιστές και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της. Συγκεκριμένα, απαγόρευσε όλα τα τσιπ Micron πέρυσι, ισχυριζόμενη ότι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας.



Δείτε επίσης: ASML: Η ζήτηση για προηγμένες μηχανές παραγωγής chip μειώνεται



Η δημιουργία νέων εργοστασίων αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια αγορά τσιπ. Πρώτον, θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της Micron Technology, επιτρέποντας στην εταιρεία να παράγει περισσότερα τσιπ και να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Η επένδυση μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επίλυση της έλλειψης τσιπ, που έχει προκαλέσει σημαντικές διαταραχές σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των κινητών τηλεφώνων και των βιομηχανιών παιχνιδιών.



Πηγή: www.pcmag.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια