Apple 2024: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Apple 2024: Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά
https://www.secnews.gr/535639/apple-2024-poliseis-iphone-kina-meiothikan-simantika/
Apr 23rd 2024, 17:30


Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά το πρώτο τρίμηνο του 2024, με αποτέλεσμα η Apple να πέφτει στην τρίτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones στη χώρα. Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint, οι καταναλωτές φαίνεται ότι στράφηκαν σε άλλες μάρκες το πρώτο τρίμηνο του 2024.







Η έρευνα έδειξε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η αγορά smartphone της Κίνας σημείωσε μέτρια ετήσια ανάπτυξη 1,5%. Αυτή η άνοδος των πωλήσεων αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις ισχυρές επιδόσεις των πωλήσεων τοπικών κατασκευαστών όπως η Huawei. Η κινεζική εταιρεία εμφάνισε αξιοσημείωτη αύξηση 69,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η ανάπτυξη σχετίζεται σίγουρα με την κυκλοφορία της σειράς τηλεφώνων Mate 60, που ανήκει στα premium smartphones.



Δείτε επίσης: Η Apple Διακόπτει την Παραγωγή των Αξεσουάρ FineWoven



Αντίθετα, η Apple είδε τις πωλήσεις των iPhone στην Κίνα να μειώνονται κατά 19,1% από έτος σε έτος. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Huawei αποτελεί τώρα σημαντική απειλή για την Apple, τουλάχιστον στην Κίνα, κυρίως στο τμήμα premium. Ωστόσο, η Counterpoint αναμένει ότι τα επερχόμενα μοντέλα iPhone με νέες χρωματικές επιλογές και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πωλήσεις της Apple στην κινεζική αγορά.



Δείτε επίσης: Η Apple εξαγοράζει τη γαλλική startup Datakalab AI τεχνολογίας







Η πτώση της Apple στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Κίνας μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά της εταιρείας. Η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο, επομένως οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της Apple εκεί, μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις των iPhone. Η πτώση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση των συνολικών εσόδων της εταιρείας.



Δείτε επίσης: Η Huawei "χτυπά" την Apple με τη νέα λειτουργία στο Pura 70 Ultra



Επιπλέον, η πτώση στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της Apple ως παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά των smartphones. Τέλος, η Apple μπορεί να πιεστεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές στην αγορά και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας.



Πηγή: www.macrumors.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια