Apple: Παρουσιάζει προηγμένα AI open-source μοντέλα που εκτελούνται στη συσκευή

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Apple: Παρουσιάζει προηγμένα AI open-source μοντέλα που εκτελούνται στη συσκευή
https://www.secnews.gr/536144/apple-parousiazei-prohgmena-open-source-ai-montela-pou-ektelountai-sth-syskevh/
Apr 25th 2024, 14:23


Η Apple παρουσίασε μια σειρά από open-source AI μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), σχεδιασμένα για τοπική εκτέλεση στις συσκευές, αντί για επεξεργασία μέσω cloud διακομιστών.



Αυτά τα προηγμένα μοντέλα, γνωστά ως OpenELM (Open-source Efficient Language Models), είναι πλέον διαθέσιμα στο Hugging Face Hub, μια κοινότητα αφιερωμένη στην κοινή χρήση AI κώδικα.



Σύμφωνα με μια λεπτομερή λευκή βίβλο [PDF], υπάρχουν συνολικά οκτώ μοντέλα OpenELM. Από αυτά, τέσσερα έχουν προεκπαιδευτεί με τη χρήση της βιβλιοθήκης CoreNet, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέσω συντονισμού με οδηγίες. Η Apple εφαρμόζει μια στοχευμένη στρατηγική κλιμάκωσης βασισμένη σε επίπεδα, με σκοπό την αύξηση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας.



Διαβάστε ακόμα: Η Apple μειώνει τις αποστολές Vision Pro λόγω χαμηλής ζήτησης



Η Apple δεν περιορίστηκε στην παροχή του τελικού εκπαιδευμένου μοντέλου, αλλά παρέθεσε κώδικα, αρχεία καταγραφής διαδικασιών εκπαίδευσης και διάφορες εκδόσεις του, με την ελπίδα ότι αυτό θα επιταχύνει την πρόοδο και θα ενισχύσει τα «πιο αξιόπιστα αποτελέσματα» στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης εφαρμοσμένης στη φυσική γλώσσα.



Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των μοντέλων OpenELM, στοχεύοντας στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της ανοιχτής ερευνητικής κοινότητας με γλωσσικά μοντέλα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Η παροχή open-source μοντέλων προσφέρει στους ερευνητές τη δυνατότητα να εξετάσουν τους κινδύνους, τα δεδομένα και τις προκαταλήψεις που συνδέονται με τα μοντέλα. Παράλληλα, προγραμματιστές και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα μοντέλα αυτά ως έχουν ή να τα τροποποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.



Η ανοιχτή ανταλλαγή πληροφοριών αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την Apple στον εντοπισμό και την πρόσληψη των πλέον ταλαντούχων μηχανικών, επιστημόνων και εξειδικευμένων επαγγελματιών. Αυτό συμβαίνει διότι ενθαρρύνει την ανάπτυξη και δημοσίευση ερευνητικών εργασιών που, κάτω από τις συνήθως αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την εμπιστευτικότητα της Apple, δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν.



Δείτε περισσότερα: Apple: Κυκλοφορεί την τρίτη beta έκδοση του iOS 17.5 και του iPadOS 17.5



Παρόλο που η Apple δεν έχει ακόμα ενσωματώσει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, αναμένεται ότι το επερχόμενο iOS 18 θα εμπλουτιστεί με μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Φήμες κάνουν λόγο για τα σχέδια της Apple να εκτελέσει τα προηγμένα γλωσσικά της μοντέλα απευθείας στις συσκευές, ενισχύοντας έτσι την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.



Πηγή: macrumors




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια