Binance: Θα αφαιρεθεί η εφαρμογή από Googe Play και Apple App Store;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Binance: Θα αφαιρεθεί η εφαρμογή από Googe Play και Apple App Store;
https://www.secnews.gr/535816/binance-tha-afairethei-apo-googe-play-kai-apple-app-store/
Apr 24th 2024, 15:37


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Φιλιππίνων διέταξε την Google και την Apple να αφαιρέσουν τη δημοφιλή εφαρμογή Binance από το Play Store και το App Store.





Η Binance Holdings Ltd. είναι μια παγκόσμια εταιρεία που λειτουργεί το μεγαλύτερο cryptocurrency exchange, όσον αφορά τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.



Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή των Φιλιππίνων είπε χθες ότι έχει στείλει επιστολές στην Google και την Apple για να αφαιρέσουν από τα καταστήματα εφαρμογών τους εφαρμογές που ελέγχονται από την Binance.



Ο πρόεδρος της SEC, Emilio Aquino, είπε ότι η συνεχής πρόσβαση Φιλιππινέζων πολιτών σε ιστότοπους και εφαρμογές της Binance "αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των κεφαλαίων των Φιλιππινέζων επενδυτών".



Δείτε επίσης: Επιθέσεις Kubernetes cryptomining σε εφαρμογές OpenMetadata







Το πρακτορείο κατηγορεί την Binance ότι προσφέρει μη εγγεγραμμένους τίτλους σε Φιλιππινέζους και ότι λειτουργεί ως unregistered broker. Αυτό παραβιάζει τους νόμους της χώρας.



Η χώρα ζητά την απομάκρυνση των εφαρμογών Binance από τα Google Play Store και App Store για "να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση των παράνομων δραστηριοτήτων της στις Φιλιππίνες και να προστατεύσει το επενδυτικό κοινό από τις επιζήμιες επιπτώσεις στην οικονομία".



Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των Φιλιππίνων έχει ήδη πραγματοποιήσει κινήσεις για τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε ιστότοπους της Binance στη χώρα.



Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προειδοποιήσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους της Binance και μελετά τον αποκλεισμό των υπηρεσιών της εταιρείας στις Φιλιππίνες ήδη από τον Νοέμβριο του 2023.



Σύμφωνα με την επιτροπή, η Binance προωθεί τις υπηρεσίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει κεφάλαια από Φιλιππινέζους, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει άδεια από τη ρυθμιστική αρχή.



Δείτε επίσης: Crypto.com: Είναι επιφυλακτική με τη μεγάλη αποτίμηση που έχει λάβει ο κλάδος του crypto



Οι Φιλιππινέζοι που συνεργάζονται με την Binance καλούνται να φύγουν από την εταιρεία και να μεταφέρουν τα κρυπτονομίσματα τους σε δικά τους crypto wallets ή σε crypto exchanges που είναι εγγεγραμμένα στις Φιλιππίνες.







Αν δεν το κάνουν εγκαίρως, με την αφαίρεση της Binance από το Google Play και Apple app store, θα αναγκαστούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Οι επενδυτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για τη διαχείριση των επενδύσεών τους θα αναγκαστούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την πρόσβαση στα κρυπτονομίσματά τους.



Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η απόφαση της SEC μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Binance και γενικότερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της επένδυσης στα κρυπτονομίσματα και σε απώλεια κεφαλαίων για τους επενδυτές.



Δείτε επίσης: Συνελήφθη Crypto miner για cryptojacking μέσω cloud διακομιστών



Επιπλέον, η αφαίρεση της Binance από τα app stores μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη χρήση των μη επίσημων και πιθανώς μη ασφαλών εκδόσεων της εφαρμογής, αυξάνοντας τον κίνδυνο απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων.



Πηγή: www.cnbc.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια