Γερμανία: Εντάλματα σύλληψης κατά ατόμων για κινεζική κατασκοπεία

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Γερμανία: Εντάλματα σύλληψης κατά ατόμων για κινεζική κατασκοπεία
https://www.secnews.gr/535628/germania-entalmata-sillipsis-kata-atomon-gia-kineziki-kataskopeia/
Apr 23rd 2024, 16:49


Οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά τριών ατόμων που πιστεύεται ότι διεξήγαγαν επιθέσεις κατασκοπείας υπέρ της Κίνας.







Τα πλήρη ονόματα των κατηγορουμένων δεν αποκαλύφθηκαν από το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Οι τρεις ύποπτοι είναι γνωστοί ως Herwig F., Ina F. και Thomas R.



Οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι εργάζονταν για μια κινεζική μυστική υπηρεσία, πριν από τον Ιούνιο του 2022.



Δείτε επίσης: Η χάκινγκ συμμορία "RedCurl" εκμεταλλεύεται το Windows PCA Tool για εταιρική κατασκοπεία



Ο Thomas R. πιστεύεται ότι ενήργησε ως πράκτορας του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS), συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με καινοτόμες τεχνολογίες στη Γερμανία. Οι τεχνολογίες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Κίνα για στρατιωτικούς σκοπούς. Λέγεται ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε τη βοήθεια ενός παντρεμένου ζευγαριού, των Herwig F. και Ina F. (οι άλλοι δύο ύποπτοι). Το ζευγάρι διατηρούσε μια επιχείρηση, με έδρα το Düsseldorf, που δημιούργησε τις συνδέσεις με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα στη Γερμανία.



Στα πλαίσια της κατασκοπείας, οι δυο τους φαίνεται πως έκαναν μια συμφωνία με ένα γερμανικό πανεπιστήμιο για τη διεξαγωγή μελέτης (για έναν ανώνυμο Κινέζο εργολάβο) σχετικά με τη λειτουργία θαλάσσιων κινητήρων υψηλής απόδοσης για χρήση σε πολεμικά πλοία.



"Τη στιγμή της σύλληψής τους, οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις για ερευνητικά προγράμματα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την επέκταση της θαλάσσιας στρατιωτικής δύναμης της Κίνας", ανέφερε η υπηρεσία.



Δείτε επίσης: Συνελήφθη Νοτιοκορεάτης στη Ρωσία για κυβερνοκατασκοπεία



Επιπλέον, οι γερμανικές αρχές λένε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι αγόρασαν ένα ειδικό λέιζερ από τη Γερμανία και το εξήγαγαν στην Κίνα χωρίς άδεια.



Γερμανία: Εντάλματα σύλληψης κατά ατόμων για κινεζική κατασκοπεία



Πρόσφατα, η Γερμανία είχε ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άλλου πολίτη, ονόματι Jian G, επειδή ενεργούσε ως πράκτορας κινεζικής μυστικής υπηρεσίας ενώ εργαζόταν για έναν Γερμανό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, κατασκόπευε μέλη της κινεζικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών.



Η Γερμανία αντιμετωπίζει την κατασκοπεία με μεγάλη σοβαρότητα, εφαρμόζοντας αυστηρούς νόμους και κανονισμούς. Οι γερμανικές αρχές έχουν την εξουσία να εκδίδουν εντάλματα σύλληψης για ύποπτους κατασκόπους και να τους προσάγουν στη δικαιοσύνη.



Η χώρα διαθέτει ειδικό τμήμα που είναι είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της κατασκοπείας. Επιπλέον, συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής. Αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών, τη συνεργασία σε ερευνητικές εργασίες και την κοινή δράση κατά των υπόπτων.



Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ κατηγορούν Ιρανό hacker για κυβερνοκατασκοπεία



Τέλος, η Γερμανία επιδιώκει την πρόληψη της κατασκοπείας μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης. Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό για τους κινδύνους της κατασκοπείας και τους τρόπους προστασίας από αυτή.



Πηγή: thehackernews.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια