Παλιά ιστορία σε νέα εκδοχή...

Nonews-NEWS.com



Παλιά ιστορία σε νέα εκδοχή...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_4694.html
Apr 15th 2024, 23:03






Το ότι δεν άρεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. το ξέραμε. Δεν του άρεσε όχι γιατί, όπως λέει τώρα, συνέπλευσαν δύο κόμματα με διαφορετικό προσανατολισμό, αλλά γιατί άντεξαν κοντά πέντε χρόνια και στέρησαν από την παράταξή του τη δυνατότητα να βρίσκεται και εκείνη την περίοδο στα πράγματα και να κάνει κουμάντο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως πράττει την τελευταία πενταετία...


Τον ενόχλησε τόσο πολύ που σε μια έκρηξη ειλικρίνειας είπε στον Τσίπρα τη μέρα παράδοσης-παραλαβής του μεγάρου Μαξίμου «δεν περίμενα ότι θα μείνετε τόσο πολύ». Εκτοτε και με διάφορες αφορμές και αυτός και συνεργάτες του, ακόμη και κείνοι που προέρχονται από την Ακρα Δεξιά, αποδοκίμαζαν τον Τσίπρα επειδή συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο (δικό τους παιδί κι αυτός και αγαπημένος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη). Ανοίγει παρένθεση: Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δεν άρεσε και σε πολλούς συριζαίους, αλλά αυτοί «ανακάλυψαν» την ενόχλησή τους με μεγάλη καθυστέρηση αφού όταν έγινε η συμφωνία δεν είχαν βγάλει κιχ. Κλείνει η παρένθεση.


Γιατί ανασύρω από το χρονοντούλαπο παλιές ιστορίες; Υπεύθυνος ο πρωθυπουργός. Αυτός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 (Μαρία Αναστασοπούλου, Γιώργος Παπαδάκης) έβαλε στη συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην προσπάθειά του να κατασκευάσει έναν εχθρό για να συσπειρώσει το ακροατήριό του, κυρίως εκείνο που κινείται στην περιοχή του Κέντρου (σοβαρού και ακραίου). Είπε ότι βλέπει σήμερα να επαναλαμβάνεται το μοντέλο συνεργασίας Τσίπρα - Καμμένου με τους Κασσελάκη - Βελόπουλο. Η φαντασία του αρχηγού της Δεξιάς έχει πιάσει ταβάνι. Προκύπτει από κάπου κάτι τέτοιο; Οσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις. Ο Κασσελάκης δεν γουστάρει τον Βελόπουλο και τις ιδέες του και ο Βελόπουλος σιχαίνεται τον Κασσελάκη και τις απόψεις του. Τότε τι ώθησε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει αυτή τη σύγκριση; Το άγχος του.


Φοβάται ότι θα χάσει και από τους δύο σε διαφορετικά πεδία. Ο κ. Κασσελάκης διεισδύει στο κοινό που δεν πιστεύει στην πολιτική, που προτιμά την αποχή και ενδεχομένως για διάφορους λόγους να πάει να ψηφίσει έναν νέο πολιτικό, ακόμη και για να σπάσει πλάκα, ενώ ο κ. Βελόπουλος πολιορκεί το πολύ δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας προβάλλοντας το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι το έχει εγκαταλείψει. Βλάπτει την πατρίδα με τα ανοίγματά του στον Ερντογάν. Προσβάλλει τη θρησκεία με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Διασύρει τον θεσμό της οικογένειας επιτρέποντας στους ομοφυλόφιλους να παρουσιάζονται ως κανονικοί άνθρωποι που δικαιούνται να δημιουργούν οικογένειες κόντρα στις παραδόσεις της φυλής και στις αρχές της Ορθοδοξίας.


Σύμμαχος του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης η ηγεσία της Εκκλησίας. Δείχνει την αντίθεσή της με τις επιλογές Μητσοτάκη με πολλούς τρόπους. Είτε πιέζοντας τους βουλευτές της Ν.Δ. να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλιώς δεν θα τους επιτρέψει να εκκλησιάζονται, είτε βάζοντας τους ιερείς να καλούν από τους άμβωνες τους πιστούς να τιμωρήσουν τους θεομπαίχτες του μεγάρου Μαξίμου. Και αυτή η τακτική έχει αποτέλεσμα. Στη Βόρεια Ελλάδα το κόμμα του κ. Βελόπουλου σκίζει και πανελλαδικά κόβοντας ψήφους από τη Ν.Δ. διεκδικεί με αξιώσεις την τέταρτη θέση ξεπερνώντας το ΚΚΕ. Συνεπώς Κασσελάκης και Βελόπουλος αποτελούν απειλή. Ο πιο πρόσφορος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η προβοκάτσια. Γι' αυτό και η θεωρία του πρωθυπουργού ότι οι δύο τα έχουν βρει, ότι υποδύονται τους αντισυστημικούς και λαϊκίζουν ασύστολα. Στόχος του είναι να κατασκευάσει ένα νέο αντίπαλο δέος που θα τον βοηθήσει να μειώσει τις διαρροές. Σήμερα όμως οι εκκλήσεις του για συστράτευση των υποτίθεται υγιών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του «λαϊκισμού», δεν έχουν την απήχηση της προηγούμενης περιόδου. Το μέτωπο έχει διαρραγεί αφού συνιστώσες του (τμήματα της μιντιακής και επιχειρηματικής ελίτ) κρατούν αποστάσεις.


Τάσος Παππάς


efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια