ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ιρανούς για κυβερνοεπιθέσεις στην κυβέρνηση

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ιρανούς για κυβερνοεπιθέσεις στην κυβέρνηση
https://www.secnews.gr/535781/ipa-kiroseis-se-iranous-gia-kivernoepitheseis-stin-kivernisi/
Apr 24th 2024, 12:01


Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις Ιρανούς για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αμυντικών εργολάβων και ιδιωτικών εταιρειών.







Επιπλέον, ανακοινώθηκαν κυρώσεις εναντίον δύο εταιρειών – της Mehrsam Andisheh Saz Nik (MASN), πρώην Mahak Rayan Afzar, και της Dadeh Afzar Arman (DAA) – για τη σύνδεσή τους με την Ηλεκτρονική Διοίκηση του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC-CEC), μια υπηρεσία που συντονίζει τις κυβερνοεπιθέσεις της χώρας.



Δύο από τους Ιρανούς που έχουν λάβει κυρώσεις, οι Alireza Shafie Nasab και Reza Kazemifar Rahman, φαίνεται πως στόχευσαν αμερικανικές οργανώσεις ενώ εργάζονταν στην MASN. Ο Kazemifar επιτέθηκε επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών μέσω phishing emails.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε hackers που συνδέονται με την κινεζική APT31



Ο τρίτος Ιρανός, Hosein Mohammad Harooni, στόχευσε, επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και άλλες οντότητες των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας spear phishing και social engineering τεχνικές.



Ο Komeil Baradaran Salmani, ο τέταρτος Ιρανός, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις, συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αμερικανικών οργανώσεων που συντονίστηκαν από τη MASN, την DAA και άλλες εταιρείες του IRGC-CEC.



Αν και οι Ιρανοί εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, οι κυρώσεις έχουν παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, που συνδέονται με συγκεκριμένα άτομα και οντότητες.



Οι οντότητες που ανήκουν σε αποκλεισμένα πρόσωπα υπόκεινται επίσης σε δέσμευση και οι συναλλαγές που αφορούν τα περιουσιακά τους στοιχεία απαγορεύονται χωρίς την εξουσιοδότηση της OFAC. Επιπλέον, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλοι οργανισμοί που συναλλάσσονται με άτομα και εταιρείες που έχουν λάβει κυρώσεις, κινδυνεύουν επίσης να εκτεθούν σε κυρώσεις.



Το State Department προσφέρει ανταμοιβές έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τους Kazemifar, Salmani και Harooni, καθώς και τις εταιρείες MASN και DAA IRGC-CEC.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις σε crypto exchanges που χρησιμοποιούνται από ρωσικές darknet αγορές



​Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε, επίσης, κατηγορίες για τη συμμετοχή των Kazemifar, Salmani και Harouni σε μια εκστρατεία που είχε στοχεύσει, μεταξύ 2016 και 2021, κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ, και ιδιωτικών οντοτήτων, κυρίως αμυντικών εργολάβων.



Ο Alireza Shafie Nasab κατηγορήθηκε επίσης για επίθεση σε εργολάβους άμυνας των ΗΠΑ και άλλες εταιρείες στο πλαίσιο της ίδιας πολυετούς εκστρατείας στον κυβερνοχώρο.



"Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών τους εναντίον ενός θύματος, η ομάδα παραβίασε περισσότερους από 200.000 λογαριασμούς εργαζομένων. Σε μια άλλη εκστρατεία, οι συνωμότες στόχευσαν 2.000 λογαριασμούς εργαζομένων", ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.



"Αυτοί οι κατηγορούμενοι φέρεται να συμμετείχαν σε μια συντονισμένη, πολυετή εκστρατεία hacking από το Ιράν με στόχο περισσότερες από δώδεκα αμερικανικές εταιρείες και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ", πρόσθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick B. Garland.







Το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε επίσης κυρώσεις στον επικεφαλής του IRGC-CEC, Hamid Reza Lashgarian, και στους ανώτερους αξιωματούχους Mahdi Lashgarian, Hamid Homayunfal, Milad Mansuri, Mohammad Bagher Shirinkar και Reza Mohammad Amin Saberian στις αρχές Φεβρουαρίου για τη συμμετοχή τους σε επιθέσεις στις κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ.



Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κυρώσεις στους χειριστές του Predator spyware



Με τις κυρώσεις εναντίον των Ιρανών hackers, το OFAC επιδιώκει να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις εναντίον των κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της ιρανικής κυβέρνησης σε τέτοιες ενέργειες.



Η ενέργεια αυτή επίσης ενισχύει την ικανότητα των ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς παρέχει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλλουν κυρώσεις σε άτομα ή οργανισμούς που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες.



Τέλος, οι κυρώσεις του OFAC δείχνουν στη διεθνή κοινότητα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν την κυβερνοεγκληματικότητα και να προστατεύσουν την εθνική τους ασφάλεια.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια