Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη...

Nonews-NEWS.com



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_483.html
Apr 26th 2024, 17:32






 Με τις αποκαλύψεις να είναι συνεχείς γύρω από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη –και ενώ η κυβέρνηση αλλά και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές κατηγορούνται για προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος–, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή...




Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ζητηθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά  με το «μπάζωμα των Τεμπών», αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.


«Ζητούμε από τον  Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας τόσο τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας, όσο και το γεγονός ότι η Ν.Δ. ήταν αντίθετη στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ το πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή αποδοκιμάστηκε από τα άλλα κόμματα, αλλά και από συγγενείς θυμάτων. 


Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα είναι το ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή να καθαριστεί και να μπαζωθεί το σημείο της τραγωδίας ελάχιστες ημέρες μετά το συμβάν, κάτι που, όπως καταγγέλλεται, είχε ως αποτέλεσμα να σβηστούν και να εξαφανιστούν στοιχεία που θα έπαιζαν ρόλο στις εν εξελίξει έρευνες και στην αναζήτηση της αλήθειας. 


Σημειώνεται επίσης ότι η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, έχει δηλώσει πως έστειλε εξώδικο στον πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε πληροφορηθεί πως το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας. Ωστόσο, ο κ. Αγοραστός τής απάντησε γραπτώς πως «Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».




Επίσης ο ίδιος ο κ. Τριαντόπουλος έχει προβεί σε δηλώσεις στις οποίες μιλούσε για «αποκατάσταση» του χώρου της τραγωδίας, δημιουργώντας εύλογα (και αναπάντητα, μέχρι στιγμής), για τις ενέργειες του υφυπουργού.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χθες η αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση –με χαρακτηριστική καθυστέρηση– έδωσε εντολή να γίνει έρευνα σχετικά με την εκχωμάτωση και την επίστρωση που έλαβε χώρα στο σημείο της τραγωδίας. Η εν λόγω εντολή δόθηκε την ίδια μέρα που έγινε δεκτή η προσφυγή του Π. Ασλανίδη, πατέρα ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κατά της απόφασης της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας να απορρίψει τη μήνυση των συγγενών για το μπάζωμα των Τεμπών: μιας προσφυγής που ανοίγει τον δρόμο για την παραπομπή της μήνυσης των συγγενών στη Βουλή, καθώς η υπόθεση αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αρμόδιος είναι ο Άρειος Πάγος.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια