Ξύπνημα με σκόνη...

Nonews-NEWS.com



Ξύπνημα με σκόνη...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_637.html
Apr 24th 2024, 08:18



Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται, όμως αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά με τη σκόνη να είναι ορατή ακόμα και νωρίς το πρωί...

Ωστόσο χθες οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμοσφαιρά
δημιούργησαν ένα πορτοκαλί πέπλο που κάλυψε ολόκληρη τη χώρα
δημιουργώντας απόκοσμο σκηνικό. Παράλληλα σημειώθηκε και αύξηση της
προσέλευσης ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία, με τους
πνευμονολόγους να συνιστούν προσοχή και περιορισμό των μετακινήσεων για
τις ευπαθείς ομάδες.



Το απόκοσμο σκηνικό αποτυπώθηκε και σε ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κώστα
Λαγουβάρδου, στο Facebook. Ανεβάζοντας φωτογραφία από το Αστεροσκοπείο
στην Πεντέλη, γράφει στην ανάρτησή του: «Η αποικία μας στον Άρη».






Ο καιρός σήμερα 
Αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο. 
Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 
 Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια