ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
https://koukfamily.blogspot.com/2024/04/blog-post_2080.html
Apr 27th 2024, 17:00


Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 

Είναι από τις λίγες φορές που η Τουρκία είναι στριμωγμένη, εξ αιτίας της αναθεωρητικής πολιτικής της και των τριβών που αυτή προξενεί πανταχόθεν. Παρά ταύτα η χώρα μας που βρέθηκε στην πιο ευνοϊκή θέση να πραγματοποιήσει τους Εθνικούς σκοπούς της αποτυγχάνει παταγωδώς. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη- η οποία είναι από τις περισσότερο ευνοημένες λόγω διαλυτικών τάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης - αντί να τις εκμεταλλευτεί βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για να αποτρέψει την ήττα της στις Ευρωεκλογές εξ αιτίας της φοβικής και κατευναστικής πολιτικής της.
 

Τα αίτια είναι πολλά (εσωτερικά και εξωτερικά) 
 
Θα αρκεστώ στα έχοντα σχέση με την υπαρξιακή επιβίωση μας, την ελευθερία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου, διότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί με αφροσύνη σαν οικογενειακό καθεστώς (τύπου Κιμ ή Τουρκίας) και αδιαφορεί για τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας: 
 
1/ Ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην πιο δεινή θέση ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι η γείτονα τα έχει όλα πάνω στο τραπέζι και επί πλέον κλιμακώνει τις παράνομες απαιτήσεις της σε βάρος των Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας μας, αυτός και οι παρατρεχάμενοι του «Γεραπετρίτηδες» με φοβικά σύνδρομα τρέχουν να βοηθήσουν την Τουρκία με το παιδαριώδες επιχείρημα ότι «βρήκαν την ευκαιρία» να λύσουν τα χρονίζοντα προβλήματα. 
 
2/ Αντί να ενισχύσει την αμυντική μας θωράκιση αυτός ενισχύει την Ουκρανία σε ένα πόλεμο που έχει καταστροφικές συνέπειες στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα-Κύπρο. 
 
3/ Εγκατέλειψε αρκετά εξοπλιστικά προγράμματα (Π.Ν, Π.Α, Στρατού), μειώνει την ισχύ τους με έξοδο οπλικών συστημάτων, και τις «ενισχύει» με υποσχέσεις για μελλοντική δημιουργία« Iron Dome»κ.α 
 
4/ Έγκριτοι διεθνολόγοι και γεωπολιτικοί προειδοποιούν ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενεργεί σαν οιωνοί προτεκτοράτο της Τουρκίας και κάθε της κίνηση γίνεται με την έγκριση της Αγκύρας. Αν αυτό αληθεύει τότε πάμε για διχοτόμηση του Αιγαίου, όπως συνέβη στην Κύπρο. 
 
5/ Ενώ η Συνθήκη της Λοζάννης και οι λοιπές συμφωνίες είναι ξεκάθαρες για το καθεστώς του Αιγαίου, αυτός θα καθίσει το Μάιο με τον κ.Ερντογάν με το "casus belli» και τη «Γαλάζια Πατρίδα» στον κρόταφο, να συζητήσει τη νομιμότητα ή όχι της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο «Θαλάσσιο Πάρκο» του Αιγαίου; Αν δεν το έχει ήδη αναβάλλει. 
 
6/ Ενεργεί ακριβώς όπως ο Μακάριος στο Κυπριακό προ του 1974, ο οποίος έβλεπε τη χούντα των Αθηνών σαν τον πραγματικό εχθρό και κάλεσε τους Τούρκους σαν φίλους από το βήμα του ΟΗΕ να επέμβουν σαν εγγυήτρια δύναμη. Κατά παρόμοιο τρόπο και ο κ. Μητσοτάκης βλέπει εχθρό τους Έλληνες πατριώτες, τους οποίους αποκαλεί εθνικιστές και ακροδεξιούς, διαλύει τα δήθεν φασιστικά κόμματα για να μην έχει αντιπολίτευση, δεδομένου ότι τα λοιπά εκφυλισμένα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Σύριζα, Αριστερά) ουδένα εθνικό προβληματισμό προβάλλουν. 
 
7/ Εγκατέλειψε την Κύπρο στο έλεος του Αττίλα και των δύο κρατών 
 
8/ Δεν απαιτεί από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε ανταλλάγματα για το ρόλο της Ελλάδος σαν ασπίδα της Δύσης και παράγων της Δυτικής γεωπολιτικής και αμυντικής κυριαρχίας στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

 
9/ Αν οι Έλληνες πατριώτες δεν αναλάβουμε την υπόθεση της πατρίδας στα χέρια μας θα έχουμε διαπράξει ένα ακόμη λάθος – εγώ το θεωρώ συνειδητή προδοσία- μετά τη διχοτόμηση της Κύπρου, παράδοση της Μακεδονίας, των Ιμίων, εγκατάλειψη της Ομογένειας της Βορ. Ηπείρου και όχι μόνον, να βρεθούμε με διχοτομημένο το Αιγαίο. Αυτό θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας, διότι θα έχει αλωθεί σαν ανεξάρτητη χώρα και θα αποτελεί υποτελή 'χώρο' της νέο-Οθωμανικής Τουρκίας. Οι δικαιολογίες ότι εκτελούν εντολές των ξένων κέντρων είναι ανυπόστατες γιατί τώρα πλέον διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη μας σαν ανεξάρτητο κράτος. 
 
10/ Η χώρα πρέπει να πάρει απόφαση να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της έναντι του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με την εφαρμογή τους ΤΩΡΑ. Καμιά δικαιολογία ή φοβία δεν ευσταθεί. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν με αυτό το αίτημα και να το κερδίσουν τα κόμματα που θα το ενστερνιστούν. 
 
Οι Ευρωεκλογές να γίνουν Δημοψήφισμα. Ο ψηφοφόροι να δείξουν την αποφασιστικότητα τους με την καταψήφιση των φοβικών και προδοτικών κομμάτων τα οποία: α/ συνεχίζουν την πολιτική κατευνασμού και παραδόσεως του Αιγαίου στην Τουρκία β/Δεν επεκτείνουν τα Χ.Υ και την ΑΟΖ σε όλη την επικράτεια ΤΩΡΑ.

 
(26/4/24) 

Αμφικτύων 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 
http://amphiktyon.blogspot.com/  
http://amphiktyon.org




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια