Τούρκος διπλωμάτης για επίθεση στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαβίβασαν στο Ιράν, μέσω Άγκυρας ότι η επιχείρησή του πρέπει να είναι «εντός ορισμένων ορίων»

Το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τα αντίποινα του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. «ΣΤο Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τα αντίποινα του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. «Σχεδόν 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται διπλωματική πηγή από την Τουρκία, το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία για την προώθηση της σχεδιαζόμενης επιχείρησης κατά του Ισραήλ.

Ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Η.Π.Α διαβίβασαν στο Ιράν, μέσω Άγκυρας, ότι η επιχείρησή του πρέπει να είναι «εντός ορισμένων ορίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ertnews.gr
Σχόλια