Κακοκαιρία: Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι «ξυπνούν» μνήμες στο Πήλιο

Η περιοχή του Πηλίου δοκιμάστηκε ιδιαίτερα και με τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξης

Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση πλήττουν το Πήλιο από το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία.

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας, το Πήλιο είναι αντιμέτωπο με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποίησε η ΕΜΥ. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Η περιοχή του Πηλίου δοκιμάστηκε ιδιαίτερα και με τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Βεβαίως δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενους μήνες. Όμως είναι σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού στη Λάρισα.
Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

«Έχουμε κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό που έχει η Περιφέρεια στη διάθεσή της. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω πάνω από 200 μηχανήματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Και πρόσθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή επειδή είναι πληγωμένο πάρα πολύ το σύστημα (σ.σ. εξαιτίας των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου), καλώς ανησυχούμε, καλώς έχουμε τεθεί σε επιφυλακή από χθες το βράδυ».
Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24)Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο Σάββατο (20-04-24)Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

naftemporiki.gr
Σχόλια