Καταστράφηκε από πυρκαγιά το ιστορικό παλιό χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης...

Nonews-NEWS.comΚαταστράφηκε από πυρκαγιά το ιστορικό παλιό χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_717.html
Apr 16th 2024, 13:29


Το κτίριο Børsen του 17ου αιώνα τυλίχτηκε τα ξημερώματα στις φλόγες και το εμβληματικό του κωδωνοστάσιο κατέρρευσε...

Το ιστορικό παλιό κτίριο του χρηματιστηρίου της Δανίας, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, καταστράφηκε ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά. Bίντεο από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να μεταφέρουν μεγάλους πίνακες ζωγραφικής από το κτίριο, το οποίο χτίστηκε το 1615, για να τους σώσουν από τις φλόγες.
Το κτίριο Børsen του 17ου αιώνα - ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης - τυλίχτηκε τα ξημερώματα στις φλόγες και το εμβληματικό του κωδωνοστάσιο κατέρρευσε, ενώ οι Δανοί παρακολουθούσαν τις συγκλονιστικές εικόνες με κομμένη την ανάσα.
Το ιστορικό κτίριο, του οποίου η κορυφή είχε σχήμα που θυμίζει τις ουρές τεσσάρων δράκων που είναι πλεγμένες μεταξύ τους, βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Ολοι όσοι ήταν μέσα στο κτίριο κατάφεραν να φύγουν. 

Σημειώνεται πως στο κτίριο δεν στεγάζεται πλέον το χρηματιστήριο της Δανίας, αλλά χρησιμεύει ως έδρα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. "Μας περίμενε ένα τρομερό θέαμα. Το Χρηματιστήριο καίγεται", έγραψε το Εμπορικό Επιμελητήριο στο Χ. 


Klokken 08.07 Hvorfor sker det altid? #børsenbrænder #copenhagen pic.twitter.com/YhLe5QylF8— Susanne Hegelund (@sushegelund) April 16, 2024
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια