Στη φυλακή ο εργολάβος από το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι...

Nonews-NEWS.com



Στη φυλακή ο εργολάβος από το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_778.html
Apr 20th 2024, 16:55




Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος στο νεοκλασικό κτίριο, επί της οδού Νεωρίων που καταλήγει στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Την προηγούμενη Τρίτη... τμήμα του οικοδομήματος κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος - εκτός υπηρεσίας - αστυνομικός, που συμμετείχε στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία, με το εργατικό δυστύχημα να αποκαλύπτει το «σαθρό» εργασιακό περιβάλλον πίσω και από «μικρές» οικοδομικές εργασίες.




Κοινό μυστικό είναι εξάλλου το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων της χώρας, καθώς για λόγους αποσυμφόρησης κάποιες υπηρεσίες παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανικούς. Έτσι, οι υπεύθυνοι εργολάβοι και μηχανικοί αιτούνται τις άδειες μικρής κλίμακας, οι οποίες εγκρίνονται -σχεδόν αυτόματα- από το σύστημα, χωρίς ωστόσο οι εργασίες αυτές να εποπτεύονται από μηχανικό.


Ο προφυλακισθείς εργολάβος των οικοδομικών εργασιών κατηγορείται για κακουργηματική παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι οκτώ εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.


Παράλληλα, αναζητούνται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ανήκει σε εταιρεία του Λιβάνου, αλλά και ο μηχανικός. Επιπλέον, έχει κληθεί να καταθέσει ο Έλληνας πρώην ιδιοκτήτης του νεοκλασικού, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά 16 άτομα.


Η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια