Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτητών...

Nonews-NEWS.com



Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτητών...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_757.html
Apr 27th 2024, 21:44






«Ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου!».
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κρήτης, προέβησαν φοιτητικοί σύλλογοι. Σύμφωνα με την καταγγελία, το πρωί της Παρασκευής, ομάδα αστυνομικών με πολιτικά εισέβαλε σε σπίτι φοιτητών, όπου διαμένει φοιτήτρια, μέλος του ΔΣ του ΦΣ Κοινωνιολογίας. Όπως... αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω φοιτήτρια «είναι επίσης μέλος της Attack Αριστερη Αντικαπιταλιστική Κίνηση στα ΑΕΙ και είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στην πόλη το προηγούμενο διάστημα».




«Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν το πρωί στο σπίτι ψάχνοντας μανιωδώς να αποδώσουν κατηγορίες  για κάποια συνθήματα υπερ της Παλαιστίνης τα οποία μάλιστα συνέβησαν όταν η μια εκ των δυο δεν ήταν καν στο Ρέθυμνο. Έπειτα από ώρα οι φοιτητές/τριες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες χωρίς κατηγορίες», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και τονίζουν πως «ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου!». 


Όπως καταγγέλλουν, «πρόκειται για μια εντελώς αυταρχική κίνηση από μεριάς ασφάλειας Ρεθύμνου που εκφράζει την  κατεύθυνση της κυβέρνησης που έχει ανοίξει πόλεμο με την νεολαία  και τους φοιτητές. Η εισβολή σε σπίτια συνδικαλιστ(ρι)ών φοιτητ(ρι)ών και η τρομοκράτηση τους, χωρίς κανέναν μάλιστα λόγο, μας θυμίζει το περιστατικό στα Χανιά με την εισβολή αστυνομίας σε σπίτι συμφοιτητή μας από το Πολυτεχνείο Κρήτης, τα στημένα κατηγορητήρια, τις πειθαρχικές διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστ(ρι)ες φοιτητ(ρι)ες στην Πάτρα αλλά και την ποινική δίωξη των 8 φοιτητ(ρι)ών του Πολυτεχνείου Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια. Η καταστολή σε βάρος συνδικαλιστών που πάλεψαν για δημόσια δωρεάν παιδεία αλλά και η προσπάθεια εξάλειψης κάθε φωνής που στέκεται πλάι στον παλαιστινιακό λαό είναι φαινόμενα που πρέπει να εξαλειφθούνε καθώς δείχνουν μόνο τον φόβο της κυβέρνησης, της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ για το τι πρόκειται να ξεσπάσει το επόμενο διάστημα...».


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως «Η ελληνική αστυνομία ξεπέρασε τον εαυτό της σε αυταρχισμό και γελοιότητα». Όπως σημείωσε, «η εισβολή της ΕΛΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας και η προσαγωγή της από ομάδα αστυνομικών στο Ρέθυμνο, με τη δικαιολογία ότι μόνο και μόνο έγραψε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του πολέμου, είναι μια απαράδεκτη και ακραία ενέργεια. Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί είχαν πάρει μαζί τους ακόμα και αστυνομικό σκύλο, λες και πήγαιναν να αντιμετωπίσουν εγκληματική οργάνωση. Το "ενοχοποιητικό" στοιχείο ήταν η πολιτική δράση της φοιτήτριας».


Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «Οι αστυνομικές αρχές και η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να απολογηθούν για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε την φοιτητική έκρηξη στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενάντια στην γενοκτονία στην Γάζα. Οι νέοι και οι νέες μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για το δίκιο, την ειρήνη και την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού. Αυτό τον δρόμο ακολουθεί και η νεολαία της χώρας μας και καμιά προσπάθεια καταστολής δεν μπορεί να την σταματήσει».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια