Θα δολοφονούσαν τον Ζελένσκι στην Πολωνία;; Μεντβέντεφ: «Η Δύση θέλει να τον καθαρίσει»

Ένας Πολωνός κατηγορείται ότι ενεπλάκη σε «φερόμενη ρωσική συνωμοσία» για τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με πολων



«Βουίζουν» τα τελευταία λεπτά τα διεθνή ΜΜΕ!!


Ένας Πολωνός κατηγορείται ότι ενεπλάκη σε «φερόμενη ρωσική συνωμοσία» για τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σύμφωνα με πολωνικές και ουκρανικές αρχές.

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι πολύ σοβαρή!!

Οι πολωνικές αρχές ισχυρίζονται ότι ο άνδρας, ονόματι Paweł K., είχε αποστολή «να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες πιθανής επίθεσης στη ζωή του αρχηγού ενός ξένου κράτους – του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky».

Σύμφωνα με την πολωνική έρευνα, ο συλληφθείς δήλωσε ότι «ήταν έτοιμος να ενεργήσει για λογαριασμό των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ήρθε σε επαφή με Ρώσους πολίτες που εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση»

Με τη σειρά της, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ισχυρίστηκε ότι ο κρατούμενος Πολωνός υπήκοος συνεργάστηκε με την Κεντρική Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (πρώην GRU) και της μετέφερε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για την ασφάλεια στο πολωνικό αεροδρόμιο Rzeszow -Γιασίονκα.

Σύμφωνα με το Κίεβο, αυτές οι πληροφορίες υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν τη Ρωσική Ομοσπονδία να σχεδιάσει μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Ζελένσκι σε πολωνικό έδαφος!!!

Ειδικότερα, οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας συμφώνησε να παράσχει πληροφορίες σε Ρώσους κατασκόπους σχετικά με την ασφάλεια στο αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka, στη νοτιοανατολική Πολωνία, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο όταν αναχωρεί για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς είναι ένα από τα πλησιέστερα νατοϊκά αεροδρόμια στα ουκρανικά σύνορα.

Το αεροδρόμιο δέχεται συχνά στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και όλη την Ευρώπη, επειδή ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας παραμένει κλειστός για μη στρατιωτικές πτήσεις.
Μήνυμα Μεντβέντεφ

Η πρώτη επίσημη ρωσική αντίδραση στα παραπάνω ήρθε από τον πάντοτε καυστικό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Εκτίμησε πως όχι μόνο η Ρωσία ΔΕΝ εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά και πως η Δύση στην πραγματικότητα είναι αυτή που θέλει να ξεφορτωθεί τον Ζελένσκι, ρίχνοντας ενδεχομένως το φταίξιμο στη Μόσχα!!

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έγραψε με νόημα τα εξής:

«Απόπειρα κατά της ζωής του κύριου μέλους του Bandera (σ.σ. Ουκρανός Ναζί) στην Πολωνία;

Αλλά αυτό είναι πραγματικά σοβαρό. Ο κλόουν των ναρκωτικών έχει λόγους να ανησυχεί σοβαρά.

Είναι πιθανό ότι αυτή μπορεί να είναι η πρώτη απόδειξη ότι η Δύση αποφάσισε να τον εξαλείψει. Φοβάσαι, κλόουν!».

Η εικόνα με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή του στο Telegram είναι ενδεικτική:




απεμπε-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo

Σχόλια