Διασταυρούμενα πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ...

Nonews-NEWS.com



Διασταυρούμενα πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_857.html
Apr 23rd 2024, 19:37




...για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»...
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη δήλωση του Αλ. Αυλωνίτη για κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία. «Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα» απάντησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε δήλωση του κόμματος τονίζεται «πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πράξει το σωστό προστατεύοντας τη Δημοκρατία και περισώζοντας το κύρος της εκλογικής διαδικασίας»...
Τα πυρά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει συντονισμένα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις προσπάθειες για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις προσεχείς ευρωεκλογές, καθώς αφανής αρχηγός είναι ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.


Ο λόγος είναι τα καθυστερημένα, όπως προκύπτει, αντανακλαστικά που επέδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο. Βούτυρο στο ψωμί κυρίως της Ν.Δ. που προσπάθησε να την βγει εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ από κοντά να αφήνει βαριές αιχμές.


Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε πως «βεβαίως θα καταθέσουμε» σχετικό υπόμνημα, «σήμερα κιόλας». Κι αυτό όπως είπε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να σχολιάσει δηκτικά πως η προαναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα, «ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός...». «Μόλις χθες αναρωτιόμασταν ως κυβέρνηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Σπαρτιάτες. Σήμερα πήραμε την απάντηση», σημείωσε στον ίδιο τόνο ο Παύλος Μαρινάκης.


Και συνέχισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία, προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη.


Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».


«Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά την Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις», κατέληξες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Επίσης, σε ενημέρωση των πολιτικών ο Π. Μαρινάκης ανέφερε σχετικά: «Να ενημερώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η προθεσμία έληξε το προηγούμενο Σάββατο, 20 Απριλίου. Αυτό, προφανώς, είναι εμπαιγμός, είναι κοροϊδία στους πολίτες. Αυτοί που δεν έβρισκαν αίθουσα να δικάσουν τη Χρυσή Αυγή και που δεν ψήφισαν τις επίμαχες τροπολογίες της Κυβέρνησής μας, αυτοί που δεν κατέθεσαν υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές, έρχονται και λένε ότι θα καταθέσουν υπόμνημα, ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία. Πρέπει να περάσουν λίγο όλα τα κόμματα στη στοιχειώδη σοβαρότητα, να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες. Ξέρετε, η προάσπιση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους Δικαίου, δεν γίνεται  στα λόγια, γίνεται με πράξεις. Αλλά όταν έχεις πρώτη γραμμή αμετάκλητα καταδικασμένους από τη Δικαιοσύνη και όταν επί των ημερών σου λειτουργούσαν παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης, μόνο ως κοροϊδία μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση».


Φταίνε οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις της ΝΔ, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ


«Είναι υποκριτικό και εξοργιστικό να "κουνάει το δάκτυλο" στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης για δήθεν απουσία μας από ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση των "Σπαρτιατών"», σχολιάζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.


Τονίζει ότι «ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει καλά ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023, που οδήγησαν στις γνωστές παλινωδίες με την εκλογή του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Τότε, είχαμε ζητήσει τη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».


Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει εμπεριστατωμένο κείμενο που αναδεικνύει όλες αυτές τις ολιγωρίες». Επιπλέον «ξεκαθαρίζει» ότι «σε κάθε περίπτωση η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα». «Ας πάψει ο κ. Μαρινάκης τους βερμπαλισμούς κι ας αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», καταλήγει.


Παράλληλα, σε ανακοίνωση του το κόμμα σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «οι ευθύνες της ΝΔ για την "δι' αντιπροσώπων" παρουσία του Κασιδιάρη στην Βουλή και τη νέα απόπειρά του να μπει στο ευρωκοινοβούλιο είναι μεγάλες. Η πολιτική ατολμία και η νομοθετική αβελτηρία που επέδειξε η κυβέρνηση με τρεις αποτυχημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε καταθέσει άλλη νομοθετική ρύθμιση, αποθράσυναν τους νεοναζιστές. Όπως και η μη διαψευσθείσα συνάντηση Υπουργού με ανώτατο δικαστικό για τις νομοθετικές αλλαγές.


Η αποτυχία των επιλογών της κυβέρνησης και οι ευθύνες της αποδείχτηκαν πολλαπλώς, από τη συμμετοχή του καταδικασμένου εγκληματία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από το έλλειμμα που αναδεικνύεται για τις ευρωεκλογές αλλά και από την δίωξη που άσκησε πρόσφατα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους εκλεγέντες βουλευτές των Σπαρτιατών στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο κρατούμενος Κασιδιάρης διεξήγαγε με άνεση ένα διαρκή προεκλογικό αγώνα, μέσα από τη φυλακή, χωρίς να λάβει μέτρα η κυβέρνηση.


Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εμφανής και πολυεπίπεδη. Πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πράξει το σωστό προστατεύοντας τη Δημοκρατία και περισώζοντας το κύρος της εκλογικής διαδικασίας».


ΠΑΣΟΚ: Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ 


Στην επίθεση πέρασε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ -για δεύτερη σημειωτέον φορά- δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των περιτριμμάτων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στις ευρωεκλογές».


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος σχετικά με την αναφορά του κ. Αυλωνίτη πως "η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται βαστάζους(;)" τονίζεται:  «Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του, τον αγώνα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστές εγκληματίες. Άλλωστε, η νομική διαδικασία είναι ξεκάθαρη και ορίζει την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων.


Όσο, δε, για την αναφορά του κ. Αυλωνίτη ότι θα καταθέσουν τελικά υπόμνημα σήμερα, δεν αξίζει ούτε σχολιασμού, καθώς η προθεσμία έληξε πριν τρεις μέρες».


Επιστρέφει τα «καρφιά» η Κουμουνδούρου
«Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορούσε να αντιληφθεί την αξία της αυτοκριτικής, πριν επιδιώξει να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση των "Σπαρτιατών" τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στην Χαριλάου Τρικούπη.


Όπως σημειώνουν «σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να ακούσει ο ελληνικός λαός τους λόγους για τους οποίους, μαζί με την ΝΔ, κατέληξαν σε διατάξεις που διακρίθηκαν για τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα και τελικά την ανεπάρκειά τους να προστατέψουν τη Δημοκρατία μας από τα μέλη και τους φίλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Και μια παρατήρηση: Η συχνότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ σπεύδει να πιάσει το αφηγηματικό "νήμα" από εκεί που το αφήνει η ΝΔ, το εκθέτει» καταλήγουν με νόημα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια