Άνδρας βρήκε την κλεμμένη BMW του χάρη στο AirTag

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Άνδρας βρήκε την κλεμμένη BMW του χάρη στο AirTag
https://www.secnews.gr/535998/andras-vrike-klemmeni-bmw-xari-airtag/
Apr 24th 2024, 19:03


Ακόμα ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, μία BMW, ανακτήθηκε χάρη σε ένα AirTag, αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια. Μιλώντας στο NBC News, ο Philip Obando είπε ότι ξύπνησε και βγήκε από το σπίτι του για να διαπιστώσει ότι η BMW του είχε εξαφανιστεί.



Δείτε επίσης: Apple AirTag 2: Δεν αναμένεται πριν το 2025



Χάρη στο κρυφό AirTag και το βίντεο dashcam, ο Obando μπόρεσε να πάρει μια αρκετά ξεκάθαρη ιδέα για το πότε κλάπηκε το αυτοκίνητο, ποιος το έκλεψε και τι έκανε ο κλέφτης με αυτό.



Αφού συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του είχε κλαπεί, ο Obando άνοιξε την εφαρμογή Find My στο iPhone του και εντόπισε γρήγορα το AirTag που είχε τοποθετήσει την κλεμμένη BMW του στον χάρτη.



Χάρη στο βίντεο της κάμερας dashcam, ο Obando έχει ξεκάθαρα στοιχεία ότι ο κλέφτης άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας, πέρασε από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και σχεδίαζε να κλέψει κι άλλο αυτοκίνητο. Βοήθησε επίσης ότι ο κλέφτης άφησε το πορτοφόλι του στο αυτοκίνητο.



Δείτε ακόμα: Η αστυνομία του Ρέντον προειδοποιεί μετά από πρόσφατες υποθέσεις καταδίωξης χρησιμοποιώντας AirTags



Σε αυτήν την περίπτωση, το θύμα παρακολούθησε την κλεμμένη του BMW με το AirTag και στη συνέχεια, αντιμετώπισε ο ίδιος τον φερόμενο κλέφτη. Ωστόσο, όπως σωστά επισημαίνει το NBC News στο βίντεο, αν σας τύχει κάτι παρόμοιο μην ρισκάρετε τη ζωή σας. Επικοινωνήστε με την αστυνομία.



«Η γυναίκα μου είπε: Εκεί είναι το αυτοκίνητο! Το άτομο γκαζώνει. Βγες από το αυτοκίνητο και πήγαινε να το πάρεις, και εγώ πήδηξα από το αυτοκίνητο», είπε ο Obando.



Ο Obando αντιμετώπισε τον άνδρα καθώς η γυναίκα του μπλόκαρε στο αυτοκίνητο στην αντλία βενζίνης.



Δείτε ολόκληρο το βίντεο από το NBC News εδώ.



Δείτε επίσης: Apple: Πόσα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν στο Find My;



Το Apple AirTag είναι ένας μικρός και ευέλικτος εντοπιστής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για να συνδεθεί με τη συσκευή σας. Αυτό του επιτρέπει να εντοπίζει τα αντικείμενα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλη ακρίβεια, σε αντίθεση με άλλους trackers που ενδέχεται να χρησιμοποιούν πιο παραδοσιακές μεθόδους εντοπισμού. Επιπλέον, το Apple AirTag χρησιμοποιεί το δίκτυο Find My της Apple, το οποίο αποτελείται από εκατομμύρια συσκευές Apple που βοηθούν στον εντοπισμό των χαμένων σας αντικειμένων ή και της κλεμμένης σας BMW! Αυτό το καθιστά πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με άλλους trackers που ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο. Διαθέτει επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν πιο ευέλικτο και εύχρηστο όπως μια ενσωματωμένη μπαταρία που διαρκεί έναν χρόνο, είναι αδιάβροχο, και μπορεί να προσαρμοστεί σε μια ποικιλία από αντικείμενα.



Πηγή: 9to5mac




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια