Draft One: AI κάμερα που συντάσσει αστυνομικές αναφορές

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Draft One: AI κάμερα που συντάσσει αστυνομικές αναφορές
https://www.secnews.gr/536122/draft-one-ai-kamera-pou-syntassei-astynomikes-anafores/
Apr 25th 2024, 13:36


Αστυνομικοί δοκιμάζουν μια πρωτοποριακή κάμερα σώματος εξοπλισμένη με τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται Draft One, η οποία έχει την ικανότητα να συντάσσει αστυνομικές αναφορές μόνη της σε μόλις πέντε λεπτά.



Η εν λόγω τεχνολογία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, προσφέροντας ένα εξαιρετικό εργαλείο στο χέρι της αστυνομίας.



Οι Αστυνομικές Δυνάμεις εξερευνούν την εφαρμογή μιας καινοτόμου τεχνολογίας AI, η οποία δημιουργεί από μόνη της αστυνομικές αναφορές, αξιοποιώντας βίντεο από κάμερες σώματος. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σε μερικά μόνο λεπτά.



Το σύστημα έχει λάβι ενθουσιώδεις κριτικές από τις αρχές της επιβολής του νόμου. Ωστόσο, για την αποφυγή πιθανών σφαλμάτων της τεχνητής νοημοσύνης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή αυστηρών κανόνων.



Δείτε ακόμα: Insta360 X4: Η πρώτη action κάμερα 8Κ του brand



Ο τεχνολογικός γίγαντας ασφαλείας, Axon, δηλώνει πως το Draft One αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία.



Η εταιρεία ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει στην αστυνομία τη δυνατότητα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε άλλες πτυχές του έργου της.



«Ο επικεφαλής της Axon, Rick Smith, ανέφερε ότι κάθε αξιωματικός στις ΗΠΑ καταρτίζει αστυνομικές εκθέσεις συχνά, οι οποίες εκπονούνται σχεδόν καθημερινά και συχνά πολλαπλές φορές εντός της ίδιας ημέρας.



«Όπως αποδείχθηκε με το Draft One, η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης θα αναδειχθεί σε μία από τις πλέον εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής μας. Για να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της αστυνομικής δράσης και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που λειτουργεί η δημόσια ασφάλεια».



Η αστυνομία έχει ήδη προβεί σε δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος.



Η Axon αναφέρει ότι επιτυγχάνει οικονομία περίπου μίας ώρας εργασίας ημερησίως για κάθε γραφείο.



Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια επιπρόσθετη βάρδια εργασίας για κάθε οκτώ αξιωματικούς που ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους.



Βελτιώνει την ποιότητα ήχου από τις ηχογραφήσεις της κάμερας στο σώμα.



Αυτό θα μετατραπεί αυτόματα και θα προετοιμαστεί για αστυνομική καταγραφή. Όπως αναφέρει η εταιρεία Axon, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο, μέσα σε πέντε λεπτά μετά τη λήξη ενός συμβάντος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που δοκίμασαν αυτή την τεχνολογία εντυπωσιάστηκαν από την απόδοση και τη χρησιμότητά της.



«Με περισσότερα από 27 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της επιβολής του νόμου, έχουμε παρατηρήσει πολλές τεχνολογικές αλλαγές», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γιάνγκερ, λοχίας στην αστυνομία του Φορτ Κόλινς στο Κολοράντο. «Ωστόσο, το Draft One αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές καινοτομίες στον τομέα της επιβολής του νόμου που έχω συναντήσει ποτέ. Η δοκιμή του Draft One από την εταιρεία μας έχει οδηγήσει σε μείωση 82% του χρόνου που διαθέτουμε στη σύνταξη εκθέσεων.



«Οι υπεύθυνοι δοκιμών έχουν μοιραστεί ότι η ποιότητα των αναφορών τους έχει βελτιωθεί δραματικά, με το Draft One να εμπλουτίζεται με δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν εύκολα να παραλειφθούν ή να χαθούν σε μια χειρόγραφη διαδικασία. Το Draft One υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες μας και θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εταιρεία μας».



Η Axon πραγματοποίησε μια μελέτη για να εξετάσει την ακρίβεια των αναφορών που δημιουργήθηκαν από την AI της σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αστυνομικές αναφορές. Τα ευρήματα από το Draft One αποκάλυψαν ότι οι AI αναφορές ήταν "ίσες ή καλύτερες" από τις κλασικές αστυνομικές αναφορές. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύστημα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως η μόνη πηγή.



Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Δείτε τις τέσσερις νέες δυνατότητες της κάμερας



Το σύστημα περιλαμβάνει πολλαπλούς μηχανισμούς διασφάλισης, όπως η εγχειρίδια αναθεώρηση και η δυνατότητα αποσύνδεσης. Επιπλέον, η δημιουργία προσχεδίων εκθέσεων είναι αυστηρά περιορισμένη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατηγορίες χρεώσεων από προεπιλογή.



Πηγή: the-sun.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια