Google: Απολύει 20 ακόμη υπαλλήλους

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Google: Απολύει 20 ακόμη υπαλλήλους
https://www.secnews.gr/535431/h-google-apolyei-20-akomh-ypallhlous/
Apr 23rd 2024, 10:52


Η Google απέλυσε 20 ακόμη υπαλλήλους σε σχέση με διαμαρτυρίες κατά της σύμβασης cloud computing 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας με την ισραηλινή κυβέρνηση, γνωστή ως Project Nimbus.



Μετά από διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Google στη Νέα Υόρκη και στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, στις 16 Απριλίου, η εταιρεία προχώρησε σε νέες απολύσεις. Σύμφωνα με την οργάνωση No Tech for Apartheid, η οποία εκφράζει αντιρρήσεις στις επιχειρηματικές συνεργασίες μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών με το Ισραήλ από το 2021, η Google απέλυσε περίπου 20 εργαζομένους αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των απολύσεων στους 50.



Δείτε επίσης: Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος



«Η εταιρεία επιχειρεί να αναχαιτίσει κάθε αντιπαράθεση, επιδιώκοντας να επιβάλει σιωπή στο εργατικό της δυναμικό και να ανακτήσει την απόλυτη επικυριαρχία της," ανέφερε η Τζέιν Τσουνγκ, εκπρόσωπος της οργάνωσης No Tech for Apartheid. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι απολύθηκαν δεν είχαν άμεση ανάμειξη».



Η Google επιβεβαίωσε περαιτέρω απολύσεις στον απόηχο των ερευνών που ακολούθησαν τις «καταλήψεις» της 16ης Απριλίου, οι οποίες προκάλεσαν διακοπές στις επιχειρηματικές λειτουργίες. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι απολυθέντες εργαζόμενοι είχαν συμβάλει ενεργά στην παραβίαση της ομαλής λειτουργίας των γραφείων.



Οι απολύσεις λέγεται ότι σηματοδοτούν την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της ηγεσίας της Google και ενός τμήματος εργαζομένων που αντιτίθενται στο συμβόλαιο της ισραηλινής κυβέρνησης της εταιρείας. Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής ασφαλείας της Google, Chris Rackow, καταδίκασε τις διαμαρτυρίες σε εσωτερικό σημείωμα, αναφέροντας ότι η «απαράδεκτη, εξαιρετικά ενοχλητική» συμπεριφορά «έκανε τους συναδέλφους να αισθάνονται ότι απειλούνται».



Εννέα διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία αφού κατέλαβαν το γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Google Cloud Thomas Kurian για περισσότερες από 8 ώρες. Αργότερα, η Google απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαπίστωσε ότι εμπλέκονται, στέλνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι οι παραβιάσεις της συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας δεν θα παραβλέπονταν.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Sundar Pichai, απευθυνόμενος στο προσωπικό μέσω ενός μηνύματος, τόνισε ότι παρόλο που η Google υποστηρίζει ενθουσιωδώς την ελεύθερη και ανοικτή συζήτηση ως κινητήριο δύναμη για την καινοτομία, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι «πρωτίστως, αποτελούμε έναν εργασιακό χώρο και οι κανόνες, καθώς και οι προσδοκίες μας, είναι σαφώς ξεκάθαρες: λειτουργούμε ως επιχείρηση».



«Αυτός ο χώρος δεν προσφέρεται για συμπεριφορές που δημιουργούν αναστάτωση ή ανασφάλεια στους συναδέλφους, ούτε είναι το κατάλληλο μέρος για να μετατρέψει κάποιος την εταιρεία σε προσωπική του πλατφόρμα, να εμπλακεί σε διαμάχες πάνω σε ανατρεπτικά θέματα ή να συζητηθούν πολιτικές συζητήσεις», δήλωσε ο Pichai.



Ο Pichai εξήρε τα "εξαιρετικά προϊόντα" που προέκυψαν μέσα από την ανοικτή συζήτηση, ωστόσο έθεσε ένα όριο, λέγοντας: "Ο στόχος της εργασίας μας είναι να οργανώσουμε τις πληροφορίες του κόσμου. Αυτός ο στόχος υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας."



Διαβάστε ακόμη: Google: Εκατοντάδες απολύσεις για μείωση των δαπανών



Οι απολύσεις έρχονται εν μέσω ευρύτερων διαμαρτυριών κατά της συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών οντοτήτων και της κυβέρνησης του Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έχουν συνταράξει τις πανεπιστημιουπόλεις, ενώ ακτιβιστές απέκλεισαν προσωρινά συγκοινωνιακούς κόμβους, διαμαρτυρόμενοι κατά των συρράξεων στη Γάζα, μια ημέρα πριν από τις καταλήψεις στις εγκαταστάσεις της Google.



Πηγή: timesofindia




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια