Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad ως δεύτερη οθόνη για το Mac;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad ως δεύτερη οθόνη για το Mac;
https://www.secnews.gr/532176/pos-na-xrisimopoihsete-ipad-deuteri-othoni-gia-mac/
Apr 20th 2024, 12:00


Αν έχετε Mac υπολογιστή και iPad, τότε ίσως ξέρετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δεύτερη οθόνη για το Mac για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας στις διάφορες εργασίες σας.







Γιατί να χρησιμοποιήσετε το iPad ως δεύτερη οθόνη;



Η χρήση ενός iPad ως δεύτερης οθόνης για τον Mac σας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε με περισσότερη αποτελεσματικότητα και οργάνωση. Πρώτον, με την επιπλέον οθόνη, μπορείτε να έχετε περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε συνεχώς μεταξύ των παραθύρων.



Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot σε iOS και iPadOS;



Δεύτερον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας για να παρακολουθείτε ταυτόχρονα τα emails σας, τα μηνύματά σας ή άλλες ειδοποιήσεις, ενώ εργάζεστε στον Mac σας. Αυτό σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε γρηγορότερα σε νέες πληροφορίες ή αιτήματα, χωρίς να διακόπτετε την εργασία σας.



Τρίτον, η δυνατότητα να διαχωρίζετε τις εργασίες σας ανάμεσα σε δύο οθόνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ψηφιακής κόπωσης. Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών και παραθύρων σε μία οθόνη μπορεί να είναι κουραστική για τα μάτια. Αντίθετα, η χρήση ενός iPad ως δεύτερη οθόνη σας επιτρέπει να διατηρείτε την εστίασή σας και να μειώνετε την οπτική κόπωση.



Τέλος, το iPad μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιπλέον οθόνη για να προβάλλετε πληροφορίες ή δεδομένα που χρειάζεστε για την εργασία σας, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε πιο ενημερωμένες και ακριβείς αποφάσεις.







Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad ως δεύτερη οθόνη για το Mac;



Το Sidecar σάς επιτρέπει να επεκτείνετε την οθόνη του Mac σας 1) χρησιμοποιώντας διαφορετικές εφαρμογές και στις δύο συσκευές (Mac, iPad), 2) χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή και στις δύο οθόνες ή 3) κάνοντας mirroring τις οθόνες για να δείτε ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο στο iPad και το Mac σας.



Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad



Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το Sidecar, το μηχάνημά σας πρέπει να τρέχει τουλάχιστον macOS 10.15 ή μεταγενέστερη έκδοση και το iPad σας, iPadOS 13 ή μεταγενέστερη έκδοση.



Η ρύθμιση του Sidecar είναι αρκετά εύκολη.




Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το ίδιο Apple ID στο Mac και το iPad σας.



Συνδέστε τις δύο συσκευές μαζί. Μπορείτε να το κάνετε είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Για ασύρματη σύνδεση, ενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth στο iPad και το Mac σας. Οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται εντός της εμβέλειας Bluetooth η μία από την άλλη. Για ενσύρματη σύνδεση, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε καλώδιο USB που μπορεί να συνδεθεί και στις δύο συσκευές.


Τέλος, ενεργοποιήστε τις δύο οθόνες. Αυτό το βήμα μπορεί να διαφέρει σε διαφορετικές εκδόσεις macOS.

– Εάν χρησιμοποιείτε macOS 13, μεταβείτε στο μενού της Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Οθόνες > πατήστε στο μικρό εικονίδιο "+" στα δεξιά > επιλέξτε το iPad σας από τη λίστα με τίτλο "Mirror or extend to".



– Οι χρήστες MacOS 10.15 έως 12.5 θα μεταβούν στο μενού της Apple > Προτιμήσεις συστήματος > Οθόνες > Προσθήκη οθόνης > θα επιλέξουν το iPad τους από τη λίστα με τίτλο "Mirror or extend to".



Δείτε επίσης: Πώς να καταργήσετε το συγχρονισμό μεταξύ iPhone και iΡad;



Αυτό ήταν! Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δεύτερη οθόνη για το Mac σας. Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση της ρύθμισης διπλής οθόνης, μπορείτε να αποσυνδεθείτε:




Σε ένα iPad, κάντε κλικ στο εικονίδιο Disconnect στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής.


Σε Mac, μεταβείτε στο Κέντρο Ελέγχου στο μενού > Display > αφαιρέστε το iPad σας από τη λίστα "Mirror or extend to".

Πηγή: gizmodo.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια