Βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια δεν έχει επανέλθει από το ransomware

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια δεν έχει επανέλθει από το ransomware
https://www.secnews.gr/535580/vivliothiki-kalifornia-den-exei-epanelthei-ransomware/
Apr 23rd 2024, 17:16


Τα συστήματα υπολογιστών της δημόσιας βιβλιοθήκης στην κομητεία Solano της Καλιφόρνια — η οποία βρίσκεται μεταξύ του Σακραμέντο και του Σαν Φρανσίσκο — συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακοπές, μετά από την επίθεση ransomware που παρατήρησαν οι διαχειριστές την περασμένη εβδομάδα.



Δείτε επίσης: Η Βρετανική Βιβλιοθήκη άρχισε να αποκαθιστά τις διαδικτυακές της υπηρεσίες



Μια ανακοίνωση στον ιστότοπο των Solano Partner Libraries and St. Helena network, γνωστό και ως SPLASH, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η υπηρεσία Wi-Fi, οι τηλεφωνικές γραμμές και οι υπηρεσίες υπολογιστών είναι εκτός λειτουργίας σε όλες τις τοποθεσίες και ότι τα εικονικά προγράμματα ακυρώνονται. Ο επικεφαλής πληροφοριών της κομητείας, Tim Flanagan, είπε ότι το γραφείο του ανακάλυψε απροσδόκητη δραστηριότητα στο δίκτυο πληροφορικής της βιβλιοθήκης της Καλιφόρνια την Παρασκευή, που μπορεί να οφείλεται σe επίθεση ransomware.



«Μετά τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας, ανταποκριθήκαμε γρήγορα για να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια των συστημάτων μας και να εργαστούμε για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας το συντομότερο δυνατό», είπε ο Flanagan.



Μέχρι το Σάββατο, η δημόσια βιβλιοθήκη της Αγίας Ελένης ήταν ανοιχτή για τους θαμώνες με το Wi-Fi, τους υπολογιστές και τα τηλέφωνά της να λειτουργούν κανονικά, αλλά φαίνεται ότι το δίκτυο της βιβλιοθήκης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.



Οι αξιωματούχοι της κομητείας δεν έχουν αποκαλύψει σαφώς, εάν η διακοπή στην βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια συνδέεται με την επίθεση ransomware που έπληξε το SPLASH στις 5 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, hackers παραβίασαν το δίκτυο βιβλιοθηκών της κομητείας, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα αποθήκευσης cloud ξεχωριστό από την υπόλοιπη κομητεία Solano, και απείλησαν να διαρρεύσουν κλεμμένα δεδομένα εκτός εάν η κομητεία πλήρωσε λύτρα 100.000 δολαρίων.



Δείτε ακόμα: Η βιβλιοθήκη του Τορόντο ανακάμπτει 4 μήνες μετά την κυβερνοεπίθεση



Ο Flanagan είπε ότι το σύστημα βιβλιοθηκών της κομητείας Σολάνο, δεν αποθηκεύει οικονομικές πληροφορίες, αν και μια συνεχιζόμενη έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν άλλα προσωπικά στοιχεία έχουν παραβιαστεί.



Hacker spy your data fileO Flanagan, δήλωσε ότι η βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια συνεργάζεται με ερευνητές ασφαλείας για την διερεύνηση του περιστατικού ransomware και πρόσθεσε ότι το γραφείο του διεξάγει ξεχωριστή έρευνα για να κατανοήσει το εύρος του περιστατικού. "Παρακολουθούμε για σχετική απροσδόκητη δραστηριότητα σε άλλα σημεία του δικτύου και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία ότι η δραστηριότητα συμβαίνει οπουδήποτε αλλού εκτός από τα συστήματα βιβλιοθηκών."



Η κομητεία της Βόρειας Καλιφόρνια έχει πληθυσμό περίπου 450.000 και περιλαμβάνει πόλεις κοντά στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων των Fairfield, Vallejo, Dixon και Benicia.



Δείτε επίσης: London Public Library – ransomware επίθεση: Τα περισσότερα συστήματα έχουν αποκατασταθεί



Πώς μπορεί να προστατευτεί κάποιος από τις επιθέσεις ransomware;



Η προστασία από τις επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στη βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια, απαιτεί πολλαπλές στρατηγικές. Καταρχάς, είναι σημαντικό να διατηρούμε το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών μας ενημερωμένο. Επιπλέον, η χρήση αξιόπιστου λογισμικού antivirus είναι ζωτικής σημασίας. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να ανιχνεύσουν και να απομακρύνουν τον ιό ransomware πριν αυτός μπορέσει να κλειδώσει τα αρχεία σας. Η εκπαίδευση είναι επίσης κρίσιμη. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με την ανοιχτή και λήψη αρχείων από άγνωστες πηγές, καθώς και την πλοήγηση σε ύποπτες ιστοσελίδες. Τέλος, η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας μπορεί να σας προστατεύσει από την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση επίθεσης ransomware.



Πηγή: statescoop




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια