S&P για Ελλάδα: Σταθερό το αξιόχρεο, αναβάθμιση της προοπτικής...

Nonews-NEWS.com



S&P για Ελλάδα: Σταθερό το αξιόχρεο, αναβάθμιση της προοπτικής...
http://www.nonews-news.com/2024/04/s.html
Apr 20th 2024, 09:46






 Σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδα (ΒΒΒ-) διατήρησε το αξιόχρεο της χώρας μας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Παράλληλα, ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του ελληνικού αξιόχρεου: από σταθερές σε θετικές... 


Ο οίκος αξιολόγησης βάζει ορισμένες προϋποθέσεις όπως το θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, και επισημαίνει κινδύνους, όπως οι μακροπρόθεσμες στενότητες. Σύμφωνα, λοιπόν με τον οίκο, οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την εκτίμηση πως το αυστηρό δημοσιονομικό καθεστώς θα συνεχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα εξακολουθήσει να υπερβαίνει αυτή της Ευρωζώνης. 


Βασικά σημεία της αξιολόγησής του οίκου:


• Οι ελληνικές Αρχές επιχειρούν σε μία ευρεία ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες στενότητες.


• Παρά τα πρόσφατα κάπως πιο ήπια οικονομικά στοιχεία, η ανάπτυξη της οικονομίας ξεπέρασε αυτή του μέσου όρου της Ευρωζώνης, «μία τάση που αναμένουμε να συνεχιστεί».


• Το προηγούμενα πολύ υψηλό καθαρό δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό στο ΑΕΠ μειώνεται και αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει «αν οι προσδοκίες μας για δημοσιονομική πειθαρχία και σχετικά ισχυρή αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ υλοποιηθεί».


 




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια