Tales of Kenzera: Zau Ελληνικό Review

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Tales of Kenzera: Zau Ελληνικό Review
https://www.secnews.gr/535429/tales-of-kenzera-zau-ellhniko-review/
Apr 25th 2024, 17:29


"Αυτό το παιχνίδι είναι στη μνήμη αυτών που άγγιξαν τις ζωές μας και για την αναγνώριση του ανθεκτικού πνεύματός τους" διαβάζει η οθόνη εκκίνησης του Tales of Kenzera: Zau, του ολόφρεσκου Metroidvania από την EA Originals και τα Surgent Studios που κυκλοφορεί σήμερα 23 Απριλίου για όλες τις πλατφόρμες.



Ο Abubakar Salim, ηθοποιός και ιδρυτής των Surgent Studios, δημιούργησε αυτό το παιχνίδι ως έναν τρόπο επεξεργασίας της θλίψης του μετά από τον χαμό του πατέρα του, οπότε έχετε να κάνετε με μια περιπέτεια όπως και ο Zau, ο πρωταγωνιστής του τίτλου.



Δείτε επίσης: Embracer Group: Διαιρείται σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες



Γι' αυτό το λόγο το παιχνίδι είναι ένα Metroidvania, καθώς το είδος αποφεύγει την γραμμικότητα, αναγκάζοντάς σας να επαναλαμβάνετε το ίδιο δρόμο για να προχωρήσετε τελικά μπροστά.



Για να σας βοηθήσει να περάσετε μέσα από την όμορφη ιστορία του με σχετική ευκολία, το Tales of Kenzera δίνει έξυπνα μια σημαντική εργαλειοθήκη από την αρχή, πράγμα που βοηθάει να αποφεύγονται οι παγίδες που συχνά πλήττουν ένα Metroidvania. Ο Zuberi, ένα νεαρό αγόρι που πρόσφατα έχασε τον πατέρα του λόγω μακροχρόνιας ασθένειας, απευθύνεται σε ένα βιβλίο που του άφησε ο πατέρας του. Ο πρωταγωνιστής σε εκείνο το βιβλίο είναι ο Zau, ένας shaman που αποφασίζει να φέρει πίσω τον πατέρα του μετά από μια πανώλη που έδωσε τέλος στη ζωή του. Γι' αυτόν τον σκοπό, ο Zau καλεί τον Kalunga, το θεό του θανάτου, και υπόσχεται ότι θα αποδείξει την αξία του ανταλλάσσοντας την επιστροφή του πατέρα του. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να ταξιδέψει στην Kenzera, μια γη γεμάτη χαμένες ψυχές, και να αντιμετωπίσει τρία από τα ισχυρότερους πνεύματα. Έχει όμως βοήθεια – χάρη στα διδάγματα του πατέρα του, ο Zau μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του ήλιου και της σελήνης με δύο μάσκες που μπορείτε εύκολα να αλλάξετε πατώντας το L1 (η το αντίστοιχο κουμπί στην κονσόλα σας.



Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη "Kingdom Come: Deliverance II" με Επικό Νέο Τρέιλερ



Η μάσκα του ηλίου σας δίνει ισχυρές επιθέσεις με κοντινή επαφή, ενώ η μάσκα της σελήνης σας προσφέρει επιθέσεις εξ αποστάσεως, και η αλλαγή μεταξύ τους είναι γνωστή ως "the dance". Είναι ένα κατάλληλο όνομα, καθώς το combat system του Tales είναι, ομαλό σαν μπαλέτο και η ευκολία με την οποία μπορείτε να μετακινηθείτε ανάμεσα σε επιθέσεις από απόσταση και σε κοντινές επιθέσεις καθιστά τον αγώνα διασκεδαστικό, αν και όχι απαραίτητα πρωτότυπο. Καθώς προχωρά ο παιχνίδι, το να ξέρετε πότε να αλλάξετε μεταξύ των επιθέσεων γίνεται ουσιώδες. Οι επιθέσεις πολλαπλών εχθρών απαιτούν από εσάς να κινηθείτε γρήγορα και να σκεφτείτε ακόμα πιο γρήγορα, αλλάζοντας στην κοντινή επίθεση μάσκας για να εξολοθρεύσετε έναν εχθρό από απόσταση σε μια κορυφή ακρογιαλιού μόνο για να φορέσετε αμέσως τη μάσκα του ηλίου για να αντιμετωπίσετε έναν εχθρό που σας πλησιάζει με τη μοναδική του ειδική επίθεση – ένας φλογερός τυφώνας. Οι εχθροί με χρωματικούς κωδικούς ανιχνεύουν ποια μάσκα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά.



Και οι δύο μάσκες έχουν τα δικά τους δέντρα δεξιοτήτων που μπορείτε να προχωρήσετε, και ο Zau μπορεί να εξοπλιστεί με Αντικείμενα (κάπως σαν τα Amulets στο Prince of Persia: The Lost Crown) για να τον βοηθήσει να διασχίσει αυτόν τον κόσμο. Το Bamba's Stones, σας επιτρέπει να παγώσετε εχθρούς, ρέματα και καταρράκτες, οι τελευταίοι από τους οποίους σας επιτρέπουν να τους χρησιμοποιήσετε ως τοίχους για να προχωρήσετε. Αντίθετα από άλλα Metroidvanias, όμως, δεν υπάρχει πολύ εξερεύνηση του κόσμου για τον παίκτη που προσφέρεται από το ξεκλείδωμα νέων δεξιοτήτων και όχι πολύ έμφαση στα συλλεκτικά αντικείμενα.



Δείτε επίσης: Νέο Παιχνίδι Lorelei and the Laser Eyes



Αυτό σε συνδυασμό με την μάχη που μπορεί να αισθάνεται περιστασιακά όμοια (δεν υπάρχουν πολλαπλά είδη εχθρών) ή πολύ εύκολος (κάποιοι boss μπορούν να εξολοθρευθούν εύκολα), και το Tales of Kenzera είναι σαφώς ένα προσιτό, εύκολο στην προσέγγιση Metroidvania – κατάλληλο δεδομένης της ύλης. Μπορώ να φανταστώ ότι αυτός είναι ο τύπος παιχνιδιού που χρησιμοποιείται για να διδάξει παιδιά (και ενήλικες με σταματημένη θλίψη σαν κι εμένα) για την απώλεια, και η εύκολη δυνατότητα παιξίματος είναι κρίσιμη γι' αυτό.



Με αφρό-φουτουριστική αισθητική



Παρότι το Tales of Kenzera: Zau δεν καταρρίπτει κανένα όριο στο είδος Metroidvania όσον αφορά τον αγώνα, το κάνει παντού αλλού. Είναι προφανές από την αρχή ότι αυτό το παιχνίδι καλύπτει σχεδόν ανεξερεύνητα εδάφη στη βιομηχανία – υπάρχουν μύθοι Bantu, μουσική εμπνευσμένη από τη Γκάνα (από τη συνθέτη Nainita Desai, με την ίδια χορωδία που δάνεισε τις φωνές της στις ταινίες Black Panther της Marvel) και εκπληκτικά αφρό-φουτουριστικά τοπία. Ο πολύχρωμος κόσμος αναμειγνύει τη φύση της Δυτικής Αφρικής με τις ζωντανές, φουτουριστικές δομές επιστημονικής φαντασίας, όλα σοταρισμένα σε αυτό το εκπληκτικό στύλ. Καθώς τρέχετε μέσα από τα 2D περιβάλλοντα του, θα βρείτε πολλές στιγμές που θα σας κάνουν να παραμείνετε στάσιμοι, είτε για να θαυμάσετε μια αιωρούμενη νήσο φυτών είτε για να κοιτάξετε ένα λαμπερό καταρράκτη καθώς αναρωτιέστε πού καταλήγει.



Και η φωνητική υποκριτική, με επικεφαλής τον ίδιο τον Salim ως Zau (ενδεχομένως να τον αναγνωρίσετε ως Bayek από το Assassin's Creed Origins, ή ως τον Πατέρα στην τηλεοπτική σειρά Raised By Wolves), είναι άριστα εκτελεσμένη. Ο νεανικός έντονος Salim πίσω από τον Zau συνδυάζεται όμορφα με τον σοφό και υπομονετικό Kalunga (Tristan D. Lalla). Θα βαρεθείτε να χαμογελάτε κάθε φορά που οι δύο αυτοί αντιμετωπίζονται, ακόμα κι αν είναι μετά από ένα σερί αδικαιολόγητων θανάτων. Αποκτάτε μια φιλική σχέση μαζί τους τόσο εύκολα όσο και εύκολα μαθαίνετε το σύστημα της μάχης του παιχνιδιού του Tales of Kenzera, και αν και υπάρχει μια αίσθηση άνετης camaraderie σε όλα αυτά, η συγγραφή του διαλόγου του που νιώθει τόσο εύκολη είναι ό,τι πιο δύσκολο.



Δείτε ακόμα: Take-Two: Νέες Απολύσεις και Ακυρώσεις Παιχνιδιών



Οι φωτεινές στιγμές διακόπτονται περιστασιακά από έντονα σημεία θλίψης, αλλά η ροή είναι τόσο καλή που θα καταφέρετε – εκτός από τη στιγμή που θα ξεκίνησσετε το παιχνίδι για πρώτη φορά – να περάσετε το Tales of Kenzera χωρίς να πέσετε σε υστερία. Καθώς παίζετε, θα αισθανθείτε πραγματικά ότι αυτό το παιχνίδι βοηθάει στο ταξίδι της θλίψης σας , πιάνοντάς σας από το χέρι για να σας οδηγήσει (και μερικές φορές μέσα και από τα δύσκολα σημεία πλατφόρμινγκ).



Υπάρχει κάτι πολύ ειδικό στο Tales of Kenzera, κάτι που φαίνεται να υπερβαίνει τα βιντεοπαιχνίδια και επεκτείνεται σε ένα μεγαλύτερο πολιτιστικό σχόλιο. Ο Salim έχει πει πολλές φορές ότι αυτό το παιχνίδι δημιουργήθηκε για να τον βοηθήσει να επεξεργαστεί τη δική του θλίψη, αλλά αυτό που δημιούργησε είναι ένα όμορφο εργαλείο για όλους μας για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη σκοτεινή γωνιά στο μυαλό μας, με δάκρυα στα μάτια μας.



Το Tales of Kenzera ποτέ δεν προκαλεί σε σημείο που θα νομίζετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε –  αλλά θα σας κρατήσει ήρεμους και εστιασμένους κατά τη διάρκεια περιόδων συναισθηματικής αγωνίας. Όταν θα πάρετε ένα διάλειμμα από το παιχνίδι για να βγείτε να πάρετε καφέ, θα νιώσετε ελαφρότεροι, σαν να τελειώσατε μόλις μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνεδρία θεραπείας.



Το Tales of Kenzera: Zau κυκλοφορεί σήμερα 23 Απριλίου για Nintendo Switch, PS5, Xbox Series X/S και PC. Είναι ένα μικρό παιχνίδι (θα χρειαστείτε περίπου 8 ώρες για να το τερματίσετε), με τιμή τα $17.99.



Πηγή: kotaku




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια