Απατεώνες στοχεύουν χρήστες του Telegram και κλέβουν Toncoins

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Απατεώνες στοχεύουν χρήστες του Telegram και κλέβουν Toncoins
https://www.secnews.gr/535493/apateones-stoxeuoun-xristes-telegram-kleboun-toncoins/
Apr 23rd 2024, 12:21


Ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια νέα κακόβουλη εκστρατεία, κατά την οποία απατεώνες προσπαθούν να κλέψουν Toncoins (TON) από χρήστες του Telegram.







Αυτή η καμπάνια είναι ενεργή από τον Νοέμβριο του 2023 και εκμεταλλεύεται την αυξανόμενη δημοτικότητα τόσο του Telegram Open Network (TON) όσο και της πλατφόρμας Telegram.



Οι hackers στοχεύουν χρήστες σε όλο τον κόσμο και σε αρκετές περιπτώσεις οι απάτες είναι επιτυχημένες. Οι δράστες προσελκύουν ανυποψίαστους χρήστες του Telegram μέσω ενός συστήματος παραπομπής, δελεάζοντάς τους με υποσχέσεις για ένα "αποκλειστικό πρόγραμμα κερδών".



Δείτε επίσης: Επιθέσεις Kubernetes cryptomining σε εφαρμογές OpenMetadata



Οι απατεώνες καθοδηγούν τα θύματα ώστε να συμμετάσχουν σε ένα ανεπίσημο Telegram bot, που υποτίθεται χρησιμοποιείται για την αποθήκευση cryptocurrency. Οι χρήστες καλούνται να το συνδέσουν με ένα νόμιμο πορτοφόλι. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η εντολή να αγοράζουν Toncoins μέσω επίσημων καναλιών, όπως το επίσημο Telegram bot, οι αγορές P2P ή τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να προσδώσουν μια αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας. Το πρόσφατα αγορασμένο TON πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στο crypto wallet bot — υποτίθεται ότι λειτουργεί ως ο προσωπικός σας λογαριασμός στο «σύστημα κερδών», το οποίο μπορούν να ελέγξουν οι απατεώνες.



Στη συνέχεια, τα θύματα εξαναγκάζονται να αγοράσουν «boosters» μέσω ενός ξεχωριστού bot. Αυτοί οι boosters, που φέρουν την ετικέτα "bike", "car", "train", "plane" ή "rocket", διατίθενται σε διάφορες τιμές, που κυμαίνονται από 5 έως 500 Toncoins. Τα χρήματα καταλήγουν στους απατεώνες.



"Οι «boosters» διαφημίζονται από τους απατεώνες ως εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να κερδίζουν με τα νομίσματά τους», εξήγησε η Olga Svistunova, ανώτερη αναλύτρια περιεχομένου ιστού στην Kaspersky. "Αυτό το σχήμα μοιάζει με τους boosters σε διαδικτυακά παιχνίδια – αγοράζοντας ένα, ο χρήστης αποκτά επιπλέον πλεονεκτήματα".



Δείτε επίσης: Συνελήφθη Crypto miner για cryptojacking μέσω cloud διακομιστών



Στη συνέχεια, οι απατεώνες λένε στα θύματα ότι για να έχουν κέρδη πρέπει να δημιουργήσουν ιδιωτικές ομάδες Telegram με φίλους, στέλνοντας και σε αυτούς τους συνδέσμους παραπομπής και εκπαιδευτικά βίντεο που έχουν προεγγραφεί από τους απατεώνες. Με αυτόν τον τρόπο, η απάτη εξαπλώνεται.



Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποίησαν τους χρήστες να μην υποκύπτουν σε υποσχέσεις γρήγορου πλουτισμού και συνέστησαν επαγρύπνηση όταν ασχολούνται με συναλλαγές crypto.



Απατεώνες στοχεύουν χρήστες του Telegram και κλέβουν Toncoins



Προστασία από απάτες crypto



Η πρώτη και πιο σημαντική πρακτική είναι η εκπαίδευση. Πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά για τα κρυπτονομίσματα, το πώς λειτουργούν και πώς να τα χρησιμοποιείτε με ασφάλεια.



Δεύτερον, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε για την αγορά, την πώληση ή την αποθήκευση των crypto σας. Επιλέξτε μόνο αξιόπιστες πλατφόρμες με καλή φήμη και ασφαλή μέτρα.



Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικός της Amazon φυλακίζεται για το hacking δύο crypto exchanges



Τρίτον, πρέπει να είστε πάντα σε επαγρύπνηση για τις απάτες. Αυτό μπορεί να σημαίνει το να ελέγχετε τακτικά τις τελευταίες ειδήσεις και τις ενημερώσεις σχετικά με τις απάτες κρυπτονομισμάτων και το να είστε προσεκτικοί σε οποιαδήποτε προσφορά που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή.



Τέλος, πρέπει να χρησιμοποιείτε δυνατά μέτρα ασφαλείας, όπως διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διάφορες πλατφόρμες, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, διαδικασίες επαλήθευσης δύο παραγόντων και κρυπτογραφημένες συνδέσεις.



Πηγή: www.infosecurity-magazine.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια