Οδηγός Tesla σκότωσε μοτοσικλετιστή λόγω του AutoPilot

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Οδηγός Tesla σκότωσε μοτοσικλετιστή λόγω του AutoPilot
https://www.secnews.gr/535716/odigos-tesla-skotose-motosikletisti-logo-auto-pilot/
Apr 23rd 2024, 22:41


Ένας οδηγός Tesla σκότωσε έναν 28χρονο μοτοσικλετιστή στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Παρασκευής, αφού το αυτοκίνητό του τον χτύπησε από πίσω. Ο άνδρας, 56 ετών, οδηγούσε το Tesla Model S του, όταν ενεργοποίησε το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού, AutoPilot, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην αστυνομία, άρχισε να κοιτάει το τηλέφωνό του. Καθώς δεν έδινε σημασία στις ενέργειες του αυτοκινήτου, το λογισμικό Tesla αγνόησε τον Jeffrey Nissen στη μοτοσικλέτα του και συνέχισε την πορεία του με ταχύτητα. Το αυτοκίνητο χτύπησε από πίσω τη μηχανή του, ο Nissen πετάχτηκε και έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.



Δείτε επίσης: Η Tesla και η Apple σε νέα δικαστική διαμάχη για το Autopilot



Ο οδηγός του Tesla, που σκότωσε τον νεαρό άνδρα, είπε στην αστυνομία ότι «είχε εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο», οπότε δεν πρόσεχε το δρόμο μπροστά του και επανήλθε στην πραγματικότητα μόνο όταν «άκουσε ένα χτύπημα καθώς το αυτοκίνητο έτρεχε προς τα εμπρός.» Ο οδηγός δεν είχε πάρει ναρκωτικές ουσίες η αλκοόλ, αν και παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοολούχο ποτό πριν από τη σύγκρουση.



Οι τοπικές ειδήσεις αναφέρουν ότι ο οδηγός χρησιμοποιούσε το «AutoPilot» αντί του «Full Self-Driving», αν και τα δύο συστήματα συχνά συγχέονται. Το τρέχον λογισμικό FSD απαιτεί από τους οδηγούς να έχουν τα μάτια τους στο δρόμο για να παραμείνει ενεργό το σύστημα. Το Auto Pilot είναι κάτι περισσότερο από μία υποβοήθηση οδήγησης σε συνδυασμό με ένα σύστημα cruise control που βασίζεται σε κάμερα.



Δείτε ακόμα: Αγωγή στην Tesla για θάνατο που αφορά το σύστημα Autopilot



Η Tesla θα ισχυριστεί ότι δεν ευθύνεται για το περιστατικό, καθώς η επίσημη γραμμή είναι ότι το λεγόμενο λογισμικό Autopilot και Full Self-Driving προορίζεται για χρήση με έναν πλήρως προσεκτικό οδηγό, ο οποίος έχει τα χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο. Η εταιρεία και ο Διευθύνων Σύμβουλός της ωστόσο, εν γνώσει της έχουν συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση περιγράφοντας τα αυτοκίνητα ως αυτο-οδηγούμενα και οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτά τα αυτοκίνητα τα πιστεύουν. Δεν είναι καν η πρώτη φορά που ένα «αυτοοδηγούμενο» Tesla χτυπά μοτοσικλετιστή.



Ο οδηγός του Tesla που σκότωσε τον μοτοσυκλετιστή, ο οποίος δεν κατονομάζεται, έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με όχημα. Την Κυριακή κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων.



Δείτε επίσης: Tesla: Ερευνά ποιες θέσεις είναι κρίσιμες, ενισχύοντας τους φόβους για απολύσεις



Σύμφωνα με έρευνα του Forbes, το 93 τοις εκατό των Αμερικανών ανησυχούν για την ασφάλεια του αυτοοδηγούμενου αυτοκινήτου και το 61 τοις εκατό δηλώνει ότι δεν θα εμπιστευόταν ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο.



Πηγή: gizmodo




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια