Thermonator: Σκύλος-ρομπότ εκτοξεύει φλόγα

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Thermonator: Σκύλος-ρομπότ εκτοξεύει φλόγα
https://www.secnews.gr/536114/thermonator-skilos-robot-ektokseuei-floga/
Apr 25th 2024, 15:49


Ένας σκύλος-ρομπότ, με το όνομα Thermonator, εκτοξεύει φλόγα έως και 9 μέτρα μακριά, χάρη στην τεχνολογία ARC Flamethrower.  





Η Throwflame, ο κατασκευαστής του ιδιαίτερου ρομπότ-σκύλου, ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο στο είδος του και είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει για μία ώρα.



Ο σκύλος-ρομπότ είναι οπλισμένος με την τεχνολογία ARC Flamethrower της εταιρείας και διατίθεται για $9.420 στις Ηνωμένες Πολιτείες.




Thermonator ρομπότ: Λειτουργίες




Ο σκύλος-ρομπότ λειτουργεί με ένα first-person view (FPV) controller, παρόμοια με τον τρόπο που χειρίζεται κάποιος ένα drone.







Ένα λέιζερ τοποθετημένο στο φλογοβόλο δείχνει την κατεύθυνση της φλόγας η οποία μπορεί να φτάσει στα εννιά μέτρα.



Δείτε επίσης: Ντουμπάι αστυνομία: Ρομποτικά σκυλιά για δύσκολες αποστολές;



Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του σκύλου-ρομπότ Thermonator είναι η χρήση του Light Detection and Ranging (κοινώς γνωστό ως LiDAR) για την καθοδήγησή του. Οι αισθητήρες LiDAR είναι εργαλεία μέτρησης και χαρτογράφησης με βάση το φως, εξαιρετικά χρήσιμα σε διάφορους τομείς. Το ρομπότ χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να υπολογίσει την απόσταση ανάμεσα σε αυτό και τα αντικείμενα γύρω του. Αυτό επιτρέπει στο ρομπότ να κατασκευάσει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου, παρέχοντας την ικανότητα να κινείται και να λειτουργεί αυτόνομα.



Στην περίπτωση του σκύλου-ρομπότ που εκτοξεύει φλόγα, η τεχνολογία LiDAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εμποδίων και την αποφυγή τους, καθώς και για την ακριβή στόχευση του φλογοβόλου. Αυτό επιτρέπει στο ρομπότ να λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη και σε περιβάλλοντα με πολλά εμπόδια και μεταβλητές συνθήκες.



Σύμφωνα με την Throwflame, το ρομπότ είναι σε θέση να αποφύγει εμπόδια και μπορεί να λειτουργήσει σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.



Η τεχνολογία ARC Flamethrower, που χρησιμοποιεί ο σκύλος-ρομπότ, είναι ένα συμπαγές πλήρως ηλεκτρικό φλογοβόλο, που μπορεί να διαμορφωθεί με αμέτρητους τρόπους.



Δείτε επίσης: Sophia: Το ανθρωποειδές AI ρομπότ έρχεται στη Θεσσαλονίκη για το BEYOND 2024








Γεωργική, εμπορική και στρατιωτική χρήση του Thermonator




Η Throwflame λέει ότι όλα τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για προσωπική και εμπορική χρήση, όπως εκκαθάριση εδάφους, ελεγχόμενες φωτιές σε αγροτικές εκτάσεις, τήξη πάγου και χιονιού, περιορισμό/πρόληψη δασικών πυρκαγιών και παραγωγή ταινιών.



Εκτός από τον τετράποδο σκύλο-ρομπότ, η εταιρεία προσφέρει φλογοβόλα χειρός, εξαρτήματα drone με φλογοβόλα και άλλα προϊόντα. Με την αυξανόμενη χρήση ρομποτικών οχημάτων και τεχνητής νοημοσύνης σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν σύντομα να υιοθετήσουν αυτό το σκύλο και άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες της εταιρείας. Το ρομπότ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξερευνήσει εχθρικό έδαφος, να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει απειλές, ενώ παράλληλα μπορεί να παρέχει προστασία στις ανθρώπινες ζωές.



Δείτε επίσης: Boston Dynamics: Νέα ηλεκτρική έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas



Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη δοκιμάσει σκύλους-ρομπότ για τις επιχειρήσεις τους. Το Thermonator είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μηχάνημα που μπορεί να αντέξει σε διάφορα αστικά και φυσικά περιβάλλοντα. Έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και επιχειρηματικών εφαρμογών. Τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια πιθανή ενσωμάτωση προηγμένης τεχνολογίας σε μονάδες του στρατού στο μέλλον.



Πηγή: interestingengineering.com




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια