Toyota: Είναι το Highlander το EV που περιμέναμε;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Toyota: Είναι το Highlander το EV που περιμέναμε;
https://www.secnews.gr/538705/toyota-einai-to-highlander-to-ev-pou-perimename/
Apr 26th 2024, 10:40


Η Toyota ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός νέου πλήρως EV (ηλεκτρικού) SUV μεγάλων διαστάσεων, προσθέτοντας ένα three-row μοντέλο στη γκάμα του.



Αυτή η ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επένδυσης ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ιντιάνα. Θα μπορούσε αυτό να είναι το πολυαναμενόμενο Toyota Highlander EV;



Από το 2021, η Toyota έχει κατευθύνει επενδύσεις ύψους 18,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις επιχειρησιακές της δραστηριότητες εντός των ΗΠΑ. Ένα επιπλέον ποσό 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προορίζεται για τις εγκαταστάσεις της στο Πρίνστον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την συναρμολόγηση του πρώτου της ηλεκτρικού three-row SUV.



Δείτε επίσης: Toyota: Τα μελλοντικά της EV θα έχουν αυτονομία 600 μίλιων



Η Toyota έχει επενδύσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις της στην Ιντιάνα έως τώρα. Η πρόσφατη χρηματοδότηση θα ενισχύσει την τοπική οικονομία με 340 νέες θέσεις εργασίας. Στο εργοστάσιο της Ιντιάνα, που απασχολεί ήδη περισσότερους από 7.500 εργαζόμενους, συναρμολογούνται τα μοντέλα Toyota Sienna, Highlander, Grand Highlander και Lexus TX, αποτελώντας ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής της εταιρείας.



Η Toyota ανακοίνωσε τη λανσάρισμα ενός καινούριου ηλεκτρικού SUV με τρεις σειρές καθισμάτων για την αμερικανική αγορά τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας δέκα νέων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.



Αυτό το νέο ηλεκτρικό SUV είναι προγραμματισμένο για κατασκευή στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κεντάκι το επόμενο έτος. Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος (μέσω του Automotive News), θα πρόκειται για ένα νέο, ξεχωριστό μοντέλο ηλεκτρικού SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις.



Είναι το Toyota Highlander EV;



Πρόσφατα, ο David Christ, ο γενικός διευθυντής του αμερικανικού τμήματος της Toyota, δήλωσε στο CarBuzz: «Θα δείτε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) από εμάς στο μέλλον».



Σύμφωνα με δηλώσεις του David Christ, το πλάνο περιλαμβάνει την κυκλοφορία ενός πλήρως ηλεκτρικού Toyota Highlander EV τριών σειρών. Ο Holland επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω όχημα θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο κατασκευής, αντί για μια πλατφόρμα με βάση το skateboard design που χρησιμοποιείται σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα.



Η Toyota ανακοίνωσε μια νέα επένδυση που θα εντάξει στις δυνατότητές της μια καινούργια γραμμή συναρμολόγησης για μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες αυτές θα προέρχονται από το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο παραγωγής EV μπαταριών στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του το 2025.



Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 32.000 αυτοκίνητα Highlander και 25.136 Grand Highlander στην αγορά των ΗΠΑ, επιδεικνύοντας εξαιρετική επίδοση.



Μέχρι τον Μάρτιο, η Toyota έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις 1.897 μονάδες του bZ4X, του μοναδικού ηλεκτρικού οχήματος που προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας για μια επιπρόσθετη επένδυση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιό της στην πολιτεία Κεντάκι τον Φεβρουάριο.



Διαβάστε περισσότερα: Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα



Η Toyota εξελίσσει την έρευνά της προς τη δημιουργία ηλεκτρικών εκδόσεων των Tacoma και Tundra, ενώ παράλληλα παρακολουθεί στενά την αγοραστική δυναμική για ανταγωνιστικά μοντέλα όπως το Ford F-150 Lightning και το Rivian R1T.



Πηγή: electrek




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια