Volkswagen hacking: Κλάπηκαν 19.000 έγγραφα από διακομιστή

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Volkswagen hacking: Κλάπηκαν 19.000 έγγραφα από διακομιστή
https://www.secnews.gr/536244/volkswagen-hacking-klappikan-000-eggrafa-diakomisti/
Apr 25th 2024, 18:45


Η Volkswagen, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, έπεσε θύμα μιας εξελιγμένης επιχείρησης hacking σε μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι έρευνες δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση προήλθε από την Κίνα, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη διεθνή κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων (EV).



Δείτε επίσης: Volkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου



Το hacking στη Volkswagen εντοπίστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, λεπτομέρειες του περιστατικού ήρθαν στο φως μόλις πρόσφατα, μετά από έρευνες της δημοσιογραφικής ομάδας του ZDF και του Der Spiegel.



Σύμφωνα με κοινές έρευνες του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF και του ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel, οι hackers κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα υπολογιστών της Volkswagen και να συλλέξουν gigabyte ευαίσθητων δεδομένων που σχετίζονται με τις προσπάθειες ηλεκτρικής κινητικότητας της εταιρείας και άλλες βασικές λειτουργίες.



Η Volkswagen κατάφερε να ανακτήσει αρχεία που κλάπηκαν κατά το hacking, στους διακομιστές της και στη συνέχεια τα διέγραψε. Συνολικά, οι hackers λέγεται ότι έχουν κλέψει περίπου 19.000 έγγραφα. Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν κρίσιμες πληροφορίες για τις αποκλειστικές τεχνολογίες EV της Volkswagen και τις στρατηγικές παραγωγής.



Αυτή η κλοπή απειλεί άμεσα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Volkswagen στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά EV και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κακή χρήση αυτών των πληροφοριών. Οι ιδιαιτερότητες των δεδομένων που έχουν κλαπεί υποδηλώνουν ότι οι hackers δεν ήταν απλώς καιροσκοπικοί, αλλά είχαν μια σαφή και στοχευμένη ατζέντα για να καταγράψουν τεχνολογικές γνώσεις υψηλής αξίας.



Δείτε ακόμα: Volkswagen: Οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί κατά 50% στην Ευρώπη



Τα έγγραφα απαριθμούν «προσδιορισμένους στόχους» των hackers, συμπεριλαμβανομένων:



της ανάπτυξης βενζινοκινητήρων
της ανάπτυξης μετάδοσης
των κιβωτίων διπλού συμπλέκτη



Η απάντηση της Volkswagen



Ως απάντηση στο hacking, η Volkswagen ξεκίνησε μια συνολική αναθεώρηση της ασφάλειας. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο και με διεθνείς υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη περαιτέρω διαρροών ευαίσθητων πληροφοριών.



«Εκείνη την εποχή, ήμασταν ήδη στη διαδικασία να επενδύσουμε σημαντικά στην ασφάλεια πληροφορικής μας και να την ενισχύσουμε στρατηγικά ως μέρος των συνεχιζόμενων προγραμμάτων ασφαλείας», δήλωσε εκπρόσωπος της VW. «Το περιστατικό μας θύμισε για άλλη μια φορά την ορθότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του».



Η Volkswagen έχει διαβεβαιώσει τους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς της ότι λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την προστασία από μελλοντικά περιστατικά hacking.



Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται σε αυτοκίνητα της Volkswagen 



Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από το hacking;



Η προστασία από το hacking, όπως αυτό που υπέστη η Volkswagen, απαιτεί πολλαπλά βήματα. Καταρχάς, είναι σημαντικό να διατηρούμε το λογισμικό μας ενημερωμένο. Επίσης, η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης είναι απαραίτητη. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι μοναδικοί, δύσκολοι να μαντευτούν και να περιλαμβάνουν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάζουν τακτικά. Η χρήση προγραμμάτων antivirus είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να ανιχνεύσουν και να απομακρύνουν τυχόν επιθέσεις πριν προκαλέσουν ζημιά. Τέλος, η εκπαίδευση σχετικά με τις τακτικές των hackers είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εκμάθηση για τα σημάδια των επιθέσεων phishing, την αποφυγή κλικ σε ύποπτους συνδέσμους και την προσοχή σε απατηλές ιστοσελίδες.



Πηγή: cybersecuritynews




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια