Πώς να βρείτε έναν κωδικό Wi-Fi σε Mac

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Πώς να βρείτε έναν κωδικό Wi-Fi σε Mac
https://www.secnews.gr/535066/pos-vreite-enan-kodiko-wi-fi-mac/
Apr 21st 2024, 20:24


Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi; Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί! Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε τον κωδικό Wi-Fi στο Mac σας. Μπορείτε φυσικά να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi αν θέλετε, αλλά αν προτιμάτε απλώς να του ρίξετε μια ματιά, δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο macOS με μερικά γρήγορα βήματα.



Δείτε επίσης: Wi-Fi 7: Πέντε φορές μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερες παρεμβολές



Οι συσκευές Mac διαθέτουν μια χρήσιμη εφαρμογή που ονομάζεται Keychain Access, η οποία βοηθά στην ασφαλή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε στο macOS για περιπτώσεις όπως αυτή. Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε τον κωδικό Wi-Fi στο Mac σας, είναι να ελέγξετε την εφαρμογή Access Keychain.



Βήμα 1: Επιλέξτε τον μεγεθυντικό φακό στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του macOS για να ανοίξετε την αναζήτηση Spotlight. Πληκτρολογήστε "keychain" και θα εμφανιστεί η επιλογή Keychain Access. Επιλέξτε το. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Space για να εμφανίσετε την αναζήτηση Spotlight.



Βήμα 2: Όταν ανοίξει η εφαρμογή Keychain Access, κοιτάξτε το μενού στην αριστερή πλευρά. Ελέγξτε ότι βρίσκεστε στην ενότητα Σύστημα. Τώρα ελέγξτε τις καρτέλες στην κορυφή και επιλέξτε Κωδικοί πρόσβασης για να συνεχίσετε.



Βήμα 3: Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα με τους κωδικούς πρόσβασης που έχει συγκεντρώσει το σύστημά σας με την πάροδο του χρόνου, κυρίως δίκτυα Wi-Fi με τα οποία έχει συνδεθεί στο παρελθόν. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λίστα είναι συγχρονισμένη με τις άλλες Apple συσκευές σας, όπως το iPhone σας, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε πολλούς κωδικούς πρόσβασης δικτύου Wi-Fi εδώ, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τα σπίτια των φίλων σας, τις αγαπημένες σας καφετέριες, πρόσφατα επαγγελματικά ταξίδια και ούτω καθεξής.



Δείτε ακόμα: Πώς το Aircrack-ng μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια του Wi-Fi;







Βήμα 4: Εντοπίστε το δίκτυο Wi-Fi που έχετε στο μυαλό σας. Εάν δεν θυμάστε καλά το πλήρες όνομα του τρέχοντος δικτύου Wi-Fi σας, μπορείτε να μεταβείτε στο εικονίδιο σήματος Wi-Fi στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του macOS και να το επιλέξετε για να δείτε που είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε επίσης να δείτε την ημερομηνία της τελευταίας φοράς που τροποποιήθηκε η σύνδεση Wi-Fi. Επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε.



Βήμα 5: Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, που θα δείχνει τις λεπτομέρειες αυτού του δικτύου Wi-Fi. Κοιτάξτε στο κάτω μέρος του παραθύρου και θα δείτε μια επιλογή Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης. Ελέγξτε αυτό για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.



Βήμα 6: Θα πρέπει τώρα να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης σύνδεσης διαχειριστή, για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Εάν πρόκειται για τον προσωπικό σας Mac, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα – η κανονική σύνδεσή σας θα πρέπει να λειτουργεί. Εάν δεν έχετε πρόσβαση διαχειριστή, δεν θα μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης, επομένως αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργεί με συσκευές εργασίας.



Δείτε επίσης: Ευπάθειες Wi-Fi εκθέτουν συσκευές Android και Linux σε χάκερ



Βήμα 7: Με την παραχώρηση πρόσβασης διαχειριστή, θα βλέπετε πλέον τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi για το δίκτυο που επιλέξατε. Σημειώστε ότι αυτό το παράθυρο σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε αυτό που θέλετε και να επιλέξετε Αποθήκευση αλλαγών μετά. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας Wi-Fi ή εάν ένα από τα αγαπημένα σας στέκια άλλαξε πρόσφατα το Wi-Fi του και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές Apple σας παραμένουν ενημερωμένες για να συνδέεστε αυτόματα.



Πηγή: digitaltrends




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια