«Απευθύνομαι στο προοδευτικό κέντρο...

Nonews-NEWS.com«Απευθύνομαι στο προοδευτικό κέντρο...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_440.html
May 25th 2024, 09:46
... που εξαπατάται από τον κ. Μητσοτάκη»...
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τη χώρα, συγκυβερνά με ακροδεξιούς και έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια...
Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις ευρωεκλογές. Όπως είπε, «βρισκόμαστε κοντά στον στόχο να έχουμε 2 μπροστά από το τελικό ποσοστό». Ο Στέφανος Κασσελάκης εκτίμησε ότι μετά τις ευρωεκλογές «η κοινωνία θα πάρει νέα πνοή. Είμαστε ένα κόμμα που μας είχαν για τελειωμένους πριν από μερικούς μήνες. Έχουμε αναστηθεί, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και έχουμε ρεύμα στην κοινωνία. Θέλουμε λιγότερη λιτότητα, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η κοινωνία δεν είναι εταιρεία πρέπει να επενδύουμε στη κοινωνία με μακροπρόθεσμη απόδοση».
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, έκανε για μια ακόμη φορά άνοιγμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, λέγοντας ότι «δεν έκανα άνοιγμα σε αρχηγούς κομμάτων, έκανα άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο που αυτή την ώρα εξαπατάται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκυβερνά με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη».
Και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι πρώτα από όλα στους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Είναι αυτοί που έχουν απογοητευθεί. Πρέπει να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους. Να στείλουν μήνυμα στις εκλογές, εκτός αν είναι τόσο χαρούμενοι από την πραγματικότητα που ζούμε. Απευθύνομαι στο προοδευτικό κέντρο και καλώ όσους νομίζουν ότι το εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιο».


Μάλιστα, επισήμανε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν τον θαυμάζει, αλλά ότι θεωρεί πως «είναι επικίνδυνος για την χώρα, δουλεύει, αλλά δουλεύει σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, η ανοχή στις τράπεζες και στα κέρδη, διαφωνούμε τελείως, έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία».
Και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Είμαστε στην ΕΟΚ από το 1981 και έχουμε πάρει πολλά κονδύλια, άρα γιατί είμαστε στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».


Όσον αφορά την ακρίβεια, το θέμα που προκάλεσε σφοδρότατη σύγκρουση στη Βουλή την Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό να δέχεται τα πυρά του συνόλου της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «σε αυτό το τεράστιο κύμα ακρίβειας, ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι μηδενικός. Για να βρεθούν τα χρήματα βάλε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Τα μέτρα θα διαρκέσουν όσο διαρκεί και η ακρίβεια. Να εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί η ελληνική φέτα και το ελληνικό λάδι είναι πιο ακριβά από ό,τι στο εξωτερικό». 
Και τόνισε ότι χρήματα μπορούν να βρεθούν από τον περιορισμό της σπατάλης: 


«Να σας θυμίσω ότι 2,5 δισ. απευθείας αναθέσεων για ψηφιακά έργα ερευνώνται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, υπάρχει τεράστια σπατάλη. Λεφτά πληρώνουμε. Το ερώτημα είναι πού πάνε τα λεφτά; Οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο, η πολιτική δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα ή καριέρα πρέπει να είναι λειτούργημα. Τα 10.000 ευρώ αφορολόγητο που προτείνουμε είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ το, μήνα. Πώς θα πληρώσουν τις ανάγκες τους οι άνθρωποι, πώς θα σχεδιάσουν το μέλλον τους και να κάνουν οικογένεια;».


Όσον αφορά το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης επέκρινε και τη στάση των ΜΜΕ. 


«Δεν έχω άκουσε τη λέξη Τέμπη στα κανάλια. Την κ. Καρυστιανού δεν την εμφανίζουν», ενώ σημείωσε ότι «οι πολιτικοί της ΝΔ πρέπει να σταματήσουν να προσβάλουν τον κόσμο και να αποκαλούν τους πολίτες, κάφρους, ανθρωπάκια, βδέλλες».
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια