Αγωγή της Ελενας Ακρίτα κατά του πρωθυπουργικού γραφείου

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Αγωγή της Ελενας Ακρίτα κατά του πρωθυπουργικού γραφείου
https://www.zoornalistas.com/2024/05/blog-post_278.html
May 27th 2024, 10:24
Μετά και τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα μετά και την ανάρτηση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι όπου γνωστοποίησε την κατάθεση μήνυσης κατά της Ακρίτα.
Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κυρία Ακρίτα κάνει λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από δημόσια αρχή όπως είναι το γραφείο το Πρωθυπουργού. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή της στο fb δημοσιοποίησε και την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα η Ελενα Aκρίτα αναφέρει:

"Καταθετω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.
«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.
Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γκραμπόφσκι που επιβεβαίωσε με την δημόσια ανάρτηση της πρώτης σελίδας της έγκλησης της ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού πράγματι παραβίασε τα εν λόγω συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα.
Όπως είναι αυτονόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη, η οποία συνδέεται άμεσα με την αντίληψη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά του Γραφείου Πρωθυπουργού ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας.
Διότι ο Διαφωτισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βολταίρο, αλλά και τον Μοντεσκιέ»".

You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια