Τσουρέκι μελετομακέτο...

Nonews-NEWS.com



Τσουρέκι μελετομακέτο...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_4481.html
May 20th 2024, 23:09






Πριν από μια εικοσαετία ήταν στη μόδα πρωθυπουργός να επιδεικνύει μακέτες (συγγνώμη, το… μακέτο!). Οι εργολάβοι τότε παρουσιάζονταν σε σύνθεση ανθοδέσμης καλούμενης «εκδοτοεργολάβος». Σήμερα ατυχώς αποτελούν ιστορική υποσημείωση. Με το πέρασμα του χρόνου φυσικά τα πράγματα «βελτιώθηκαν». Σήμερα ο -τσουρεκάκιας- πρωθυπουργός, με την αδημονία να γαργαλάει τα ακροδάχτυλα, δεν θα περιμένει το «μακέτο». Οπότε παρουσιάζει… μια μελέτη!...


Χτυπούν καμπάνες μια βδομάδα τώρα στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της μελέτης η οποία θα περιγράφει τις επεκτάσεις του μετρό! Ούτε για ματς Αρη-ΠΑΟΚ ΔΕΝ αφιερώθηκε τόσος χώρος στην ενημέρωση. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό, δύσκολα λέξεις το περιγράφουν, ότι σχεδιάζεται(!) επέκταση στα δυτικά και, αν είναι δυνατόν, και στο αεροδρόμιο. Εχουμε μείνει σύξυλοι από το δαιμονιώδες σχέδιο. Και μην ακούτε τίποτα ότι δήθεν σχέδιο και συμφωνία με τους δήμους υπήρχε το 2019.


Και επειδή άμα πιάσει η δημιουργικότητα τον Μητσοτάκη δεν συγκρατείται με τίποτα, θα μας αναγγείλει σήμερα, το γράφω και συγκινούμαι, ότι η μελέτη θα είναι Γενική Συγκοινωνιακή Μελέτη, τόσο γενική που δεν περιλαμβάνει το φαραωνικό Flyover. Το ξέχασαν οι άνθρωποι, τι να πρωτοθυμηθούν μες στην τόση δημιουργικότητα. Θα μας πει και για τον ΟΑΣΘ, που έξι χρόνια είχε μαρμαρώσει και φέρανε 100 ηλεκτρικά λεωφορεία, ούτε το 1/3 της δύναμης του Οργανισμού, και θα λειτουργήσουν δύο γραμμές σήμερα με 30 λεωφορεία! Θα πει ακόμη και για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Καρατάσιου (από το οποίο μελέτη δεν έχουμε δει, πόσο μάλιστα κάποιο μακέτο!).


Σχεδίαζαν οι άνθρωποι να κάνουν και το λιμάνι κέντρο μεταφοράς πυρομαχικών αλλά τους σταμάτησαν κάτι παλιομοδίτες συνδικαλιστές και χάσαμε την ευκαιρία. Ομως μέχρι τις επόμενες εκλογές υπάρχει χρόνος να ξαναγίνουν οι εργολάβοι εκδότες και να μην είναι απλοί χρηματοδότες. Οπότε θα χαιρόμαστε και με μακέτες, όχι μόνο με μελέτες.


Απόστολος Λυκεσάς


efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια