Υπερέσοδα και αλαζονεία...

Nonews-NEWS.com



Υπερέσοδα και αλαζονεία...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_272.html
May 25th 2024, 09:00






Έχουμε μια κυβέρνηση με συνειδητή πολιτική, την απόλυτη μετεξέλιξη του κράτους σε υποστηρικτή των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων...

Ωραία, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει στον Κ. Μητσοτάκη, δεν συμφωνεί η κυβέρνηση γιατί θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά. Όμως η ακρίβεια υπάρχει. Η κυβέρνηση έχει κάποια πρόταση; Κάποια έστω επιμέρους λύση; Κάποιο μέτρο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια;

Η συζήτηση στη Βουλή έδειξε τρία πράγματα. Πρώτον, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Δεύτερον, θέλει να εισπράττει υπερέσοδα, επιτρέποντας στις πολυεθνικές και στις εγχώριες αλυσίδες να κάνουν το ίδιο. Τρίτον, συνεχίζει να εξαπατά, νομίζοντας πως μπορεί διαρκώς να επιρρίπτει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση, να μεταφέρει τη συζήτηση κάπου αλλού, για να μην δίνει πραγματικές απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα.

Θα ήταν εύκολο να υποστηρίξουμε ότι είναι μια κυβέρνηση ανικάνων κ.λπ. Είναι μια κυβέρνηση με συνειδητή και σχεδιασμένη πολιτική, που αποβλέπει σε συγκεκριμένους στόχους: την απόλυτη μετεξέλιξη του κράτους σε υποστηρικτή των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ταυτόχρονα, όμως, θα στηρίζεται σε μια καθεστωτική αντίληψη. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αμφισβητήσει ή να θίξει το καθεστώς. Τα δύο αυτά στοιχεία τελικώς πάνε μαζί, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η συσσώρευση πλούτου σε πολύ συγκεκριμένους ισχυρούς ομίλους.

Είναι αλήθεια πως και η αντιπολίτευση άργησε να κατανοήσει τον αρχικό σχεδιασμό. Πλέον, όμως, τα πράγματα είναι ορατά σε κάθε βήμα και με κάθε αφορμή. Και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε και τις δύο πτυχές: και την απόλυτη άρνηση να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής συμπεριφοράς, αλλά και την επίδειξη αλαζονικής ισχύος σε ό,τι αφορά το Κράτος Δικαίου.
ΑΥΓΗ







You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια