«Έφυγε» η Άννα Παναγιωτοπούλου...

Nonews-NEWS.com



«Έφυγε» η Άννα Παναγιωτοπούλου...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_62.html
May 4th 2024, 14:25






Μεγάλη θλίψη στο χώρο του θεάτρου φέρνει ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 77 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσω ανάρτησής του.


Με γνήσια κωμική στόφα η Παναγιωτοπούλου είχε ερμηνεύσει πλήθος ρόλων στο θέατρο... την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Με μεγάλη θητεία στις επιθεωρήσεις ως ηθοποιός συχνά έγραφε και το σενάριο σε αυτές τις παραστάσεις.


Aπό μικρή ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη, παρόλο που γονείς της ήταν αντίθετοι και την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές. Εκεί γνώρισε τον Σταμάτη Φασουλή, που ύστερα την σκηνοθέτησε ουκ ολίγες φορές.


Ήταν και οι δύο βασικά μέλη του ιστορικού Ελεύθερου Θεάτρου με το οποίο ανέβασαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Χουρμούζη μέχρι Μπρεχτ. Μετά τη διάλυση της ομάδας οι δυο τους ίδρυσαν την Ελεύθερη Σκηνή.


Η Παναγιωτοπούλου είχε γίνει εξαιρετικά αγαπητή στο ευρύ κοινό χάρη στις ερμηνείες της στις δημοφιλείς σειρές «Μαντάμ Σουσού», «Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα» και βέβαια στις «Οι τρεις Χάριτες» μαζί με τις Μίνα Αδαμάκη και Νένα Μεντή.


Είχε παίξει σε πολλές σειρά τις ελληνικές τηλεόρασης, ενώ στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» και «Μια φορά και ένα... μωρό».


Όμορφο ήταν και το πέρασμά της από τα ερτζιανά, καθώς έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές στο «Δεύτερο Πρόγραμμα». Το 2003 είχε συμπαρουσιάσει το τηλεπαιχνίδι «Το show των εκατομμυρίων».




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια