Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια
https://koukfamily.blogspot.com/2024/05/blog-post_537.html
May 28th 2024, 12:00
Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής απαίτησης των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει επειγόντως το θέμα της ονομασίας, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο ΝΑΤΟ.

 

Της Κύρας Αδάμ
 

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ακόμα αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να πάει με τα «νερά των ΗΠΑ» στο θέμα της νατοϊκής ένταξης της γειτονικής χώρας, με σκόπιμες παραβλέψεις και αοριστίες στην απόλυτη κατοχύρωση erga omnes της επίσημης ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία".
 
Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, υπό την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ και κατ' απαίτησή τους, οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κυρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.
 

Από την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών
 
Αβλεψίες
 
Σήμερα η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος των Σκοπίων δηλώνουν επισήμως ότι η χώρα τους αλλάζει πολιτική και το μοναδικό όνομα της χώρας τους είναι «Μακεδονία» και σε όποιον αρέσει.
 
Σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έρχεται να κυρώσει τις προχειρότητες και τις αβλεψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μολονότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τήρησε ως συνέχεια του κράτους, την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διάβασε λεπτομερώς τη Συμφωνία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ούτε καν αναφέρεται στο γεγονός αυτό αυτή τη στιγμή της διένεξης.
 
Αναφέρεται απλώς και μόνο στη μακρά και γι' αυτό αδύναμη ως επιχειρηματολογία διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. Μια μακρά διαδικασία που δεν απαγορεύει στα Σκόπια να προωθούν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες με την αυθαίρετη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».
 
Όμως το θέμα του ονόματος και η αυθαίρετη και παράνομη μετατροπή του σε «Μακεδονία» από τη σημερινή κυβέρνηση και πρόεδρο των Σκοπίων είναι θέματα που πρωτίστως αφορά το ΝΑΤΟ και σε πιθανές εξελίξεις που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με βάση τις προχειρότητες που δημιούργησε και υποστήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να θριαμβολογήσει για μια μεγάλη επιτυχία της στην εξωτερική πολιτική, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την απαίτηση των ΗΠΑ, δεν έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί απολύτως η χωρίς προβλήματα για την Ελλάδα εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε μελλοντική, πιθανή αθέτηση των Σκοπίων από την εν λόγω Συμφωνία, γεγονός που εξελίσσεται τώρα.
 

Ο ηγέτης του VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοβτσκι και η νέα Πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα πανηγυρίζουν τη νίκη τους
 
Θα μπορούσε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση του οποίου εξαρτάτο απόλυτα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να έχει διασφαλίσει ότι σε περίπτωση που αθετήσουν τη Συμφωνία και συγκεκριμένα σε διεθνές νατοϊκό και ευρωπαϊκό επίπεδο αυτομάτως τα Σκόπια εκπίπτουν από μέλος της Συμμαχίας σε παρατηρητή, διότι αθετεί και δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία και καθίσταται άλλο κράτος εκτός ΝΑΤΟ.


Επιπροσθέτως, η παροχή νατοϊκής χρηματοδότησης σε υποδομές σε αυτό «το άλλο κράτος» δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως και η παροχή από χώρες του ΝΑΤΟ προστασία αεράμυνας στη χώρα των Σκοπίων.
 
Η νέα κυβέρνηση και η πρόεδρος των Σκοπίων δείχνουν να μην ασχολούνται με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της προσπάθειας αθέτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωσάν να βασίζονται σε κάποιο αόρατο και ισχυρό «προστάτη» των παράνομων ενεργειών τους. Βέβαια, το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η Ουάσινγκτον έχουν σπεύσει να κόψουν τον βήχα των Σκοπίων για την αλλαγή ονομασία τους.
 
Φυσικά αυτή την περίοδο η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να προσδέσει και να δεσμεύσει στο «άρμα της Δύσης» απέναντι στη Ρωσία όσους περισσότερους συνοδοιπόρους-υποστηρικτές μπορεί και γιατί όχι και τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, με ανώδυνα για τις ΗΠΑ «μικροανταλλάγματα».
 
Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, δεν έχει κανέναν λόγο να υποκύψει στα «μικροανταλλάγματα» σε βάρος της από τρίτους…
 
πηγή
 
Σημείωση: Δυστυχώς η κ. Κύρα Αδάμ σε όλόκληρο σχεδόν το άρθρο της αποκαλεί τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία" δηλαδή ένα όνομα που ποτέ δεν δέχθηκαν και δεν θα δεχθούν οι Ελληνες..... Και μία προδοτική Συμφωνία δεν θα μας υποχρεώσει ποτέ να προδώσουμε την Μακεδονία μας.
Σε όλο το άρθρο της το αλλάξαμε με δική μας πρωτοβουλία...  


Σας παραθέτω και το σχόλιο που βάλαμε στο newsbreak:
 
Ειναι εξαιρετικά λυπηρό κ. Αδάμ να χρησιμοποιείτε τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" στο άρθρο σας. Γνωρίζω ότι έχετε εθνικές θέσεις αλλά αυτό είναι απαράδεκτο…
Μια ανθελληνική προδοτική "συμφωνία" δεν θα μας υποχρεώσει ποτέ εμάς τους Ελληνες πατριώτες να ξεπουλήσουμε το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.
Η χρήση του όρου από εσάς δείχνει ασέβεια προς τους χιλιάδες νεκρούς μας ήρωες που αγωνίστηκαν για μια Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική.
Σας κάνω μια ύστατη παράκληση: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ και οποιοσδήποτε άλλος.
Θα χρησιμοποιούμε όλοι τον όρο Σκόπια μέχρι να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια.
Και μια παράκληση στο Newsbreak.
Παρακαλούμε να τονίζετε στους αρθρογράφους το λεπτό αυτό θέμα για τα Σκόπια. Ο όρος "Βόρεια Μακεδονία" είναι απαράδεκτος, επαίσχυντος, ανιστόρητος, ανύπαρκτος και κυρίως ανθελληνικός και προσβλητικός για τους Ελληνες Μακεδόνες.
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια