Πολιτική αναταραχή με αφορμή την ντροπιαστική εισήγηση Μπακογιάννη για Κοσσυφοπέδιο

Koukfamily.blogspot.com

"Ενα Ελληνικό οικογενειακό ιστολόγιο με ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό"

Πολιτική αναταραχή με αφορμή την ντροπιαστική εισήγηση Μπακογιάννη για Κοσσυφοπέδιο
https://koukfamily.blogspot.com/2024/05/blog-post_42.html
May 18th 2024, 11:30


Ατόπημα επικών διαστάσεων αποδείχθηκε η εισήγηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης της κας Μπακογιάννη(βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού στο ΥΠΕΞ) μετά την ανακοίνωση της ΕΕ και των 5 Πρεσβειών(Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΒ, ΗΠΑ) και την επιστολή των κυβερνήσεων της Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας προς την Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Με τις παρεμβάσεις καλείται η τελευταία να εφαρμόσει υψηλότερα κριτήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην Ενωση των Σερβικών Δήμων. Απομακρύνεται επομένως η πιθανότητα να ενταχθεί το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως πλήρες μέλος όπως είχε εισηγηθεί η κυρία Μπακογιάννη.
 

Η επονείδιστη και εθελόδουλη εισήγηση της κυρίας Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπέρ του Κοσσυφοπεδίου απέδειξε την έλλειψη πολιτικής οξυδέρκειας σε ένα θέμα που θα μπορούσε να προκαλέσει εστία νέων γεωπολιτικών εντάσεων στον ευαίσθητο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων και γι΄ αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πολιτικά ανεπαρκής απέναντι στα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας.
 

Αποδεικνύεται ταυτόχρονα και η πολιτική ανεπάρκεια του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν τόσο σοβαρά ζητήματα δεν έχουν συντονισθεί πρωταρχικά με το ΥΠΕΞ το οποίο εδήλωσε (μέσω του κ Γεραπετρίτη) ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη. 
 
Είναι εμφανής η επικοινωνιακή και προσωποπαγής διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της και η οποία ενώ δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στον ελληνικό λαό θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/Y0XZ65
Σχόλια