Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου – Όλα όσα κρύβονται πίσω από τις συλλήψεις βομβιστών της Greek Mafia ΒΙΝΤΕΟ




Ο διαβόητος «Τζίτζο» και ο αντίπαλος «Μπουκουβάλας» που δρούσαν για λογαριασμό διαφορετικών στρατοπέδων


Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται η Greek Mafia, ενώ οι διωκτικές Αρχές τρέχουν για να προλάβουν βομβιστικές ενέργειες και αιματοκυλίσματα.

Από τον  Βασίλη Χήτο

Τουλάχιστον οι δύο από τους τέσσερις Αλβανούς βομβιστές που έπεσαν προχθές στα χέρια της Δίωξης Εκβιαστών είναι τα «ορφανά παιδιά» τριών αρχινονών της Αττικής, που εκτελέστηκαν «παραδειγματικά» τα τελευταία επτά χρόνια. Ενας μάλιστα εξ αυτών, ο περιβόητος «Τζίτζο», ο επονομαζόμενος και «βομβιστής της κάβας», έχει κατηγορηθεί ως δηλωμένος χούλιγκαν του συνδέσμου του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, ενώ ο συμπατριώτης του «Σίτι» ή «Μπουκουβάλας», μέλος της αντίπαλης συμμορίας, κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε φόνο.

.


Ο «Σίτι» τώρα διώκεται για τη μεγάλη έκρηξη που έγινε εν ώρα λειτουργίας σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά στις 8/3/2024. Οπως, πάντως, αποκαλύπτει η «Espresso», οι πυροβολισμοί στις 23/3/2024, στην πρεμιέρα της αοιδού Κατερίνας Λιόλιου στο ανακαινισμένο LUX Athens, στη λεωφόρο Συγγρού, δεν ήταν τελικά μήνυμα «προστασίας-εκβιασμού» προς την ιδιοκτησία του νυχτερινού κέντρου, αλλά αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 53χρονου αρχινονού (σ.σ.: μόλις είχε αποφυλακιστεί), που λίγα λεπτά πριν είχε αποχωρήσει από το μπουζουκτσίδικο.

.

Σε επιφυλακή

Ο συνεργός-μοτοσικλετιστής, που ήταν σε «επιφυλακή» σε κοντινή απόσταση, μετέφερε τον οπλοφόρο και ειδοποιήθηκε εκ των έσω για την αποχώρηση του αρχινονού. Δεν τον πρόλαβε, όμως, και για την «τιμή των όπλων» πυροβόλησε δύο φορές με καλάσνικοφ την πρόσοψη του νυχτερινού κέντρου. Και αυτό, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές, έγινε ως μια «καλή» δικαιολογία προς τον 54χρονο «εντολέα» τους, που είναι φυλακισμένος βαρυποινίτης και δεν σηκώνει εύκολα λάθη…Ισχυρή έκρηξη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά.
Σεσημασμένος

Μάλιστα, «παρών» στο σημείο ήταν και ο Αλβανός βομβιστής «Τζίτζο», που είναι το δεξί χέρι του 53χρονου αρχινονού και ο οποίος παρέμεινε για λίγο στο σημείο και μετά τους πυροβολισμούς και αφού είχε ήδη φύγει ο «αρχηγός» του. Ο «Τζίτζο», σεσημασμένος για εκβιασμούς και ληστείες, πιάστηκε τη Μεγάλη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη μαζί με Αλβανό συνεργό του, έχοντας στη συμμορία τους και τον Ρουμάνο Α.Κ. Από κοινού βαρύνονται για την έκρηξη που σημειώθηκε σε κάβα ιδιοκτήτη μπουζουκτσίδικου στις 11/3/2024 στην Α. Πάντου 7, παράλληλη της Λ. Συγγρού.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», στη δικογραφία το… κοινό ραντεβού λίγα λεπτά πριν αλλά και μετά την τοποθέτηση βόμβας στην κάβα ήταν στο πάρκινγκ του YTON The Music Show στην Πέτρου Ράλλη, όπου τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος και ασφαλώς δεν εμπλέκεται στο περιστατικό.Έκρηξη σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024.

Το μέγα ζήτημα για την Ασφάλεια Αττικής, πάντως, είναι το ποιοι ήξεραν ότι ο 53χρονος αρχινονός θα βρισκόταν στην πίστα όπου άδει η Κατερίνα Λιόλιου, μια πίστα που οι Αρχές τη συνδέουν με την ίδια ιδιοκτησία της κάβας. Ο Αλβανός «Σίτι» που μαζί με τον συμπατριώτη του «Τσάτο» έβαλαν τη βόμβα στο πρατήριο της οδού Σκυλίτση στον Πειραιά υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του νονού της νύχτας Μανώλη Καραγιάννη, που δολοφονήθηκε στις 27/6/2018, στις 10 το πρωί, στο Π. Φάληρο. Ο Καραγιάννης, που είχε λυσσαλέα εχθρότητα με τον «Νονό των Νονών» Βασίλη Στεφανάκο, θεωρείται από τις Αρχές ο σεσημασμένος κακοποιός που κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του απόστρατου αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου. Ο «Σίτι» χρησιμοποιούσε πέντε διαφορετικά ονοματεπώνυμα, όπως το όνομα «Μπουκουβάλας», και βαρύνεται με «ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία», αλλά και «ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας». Ο Αλβανός «Τσάτο» ανήκε στην ομάδα των δολοφονημένων αρχινονών της νύχτας Βασίλη Γρίβα και Γιώργου Λίτσα. Ο «Σίτι» και ο «Τσάτο» πιάστηκαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών μεσημβρινές ώρες της 29ης/4/2024 να κινούνται πεζοί στον πεζόδρομο του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η «κούφια» δικογραφία για τον εντολέα του φόνου Καραϊβάζ

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», στην αντίπαλη συμμορία ο 35χρονος Αλβανός «Τζίτζο» είναι επίσημα δηλωμένος ως «διαχειριστής» σε άλλο πρατήριο που ανήκει στον Ελληνα «Κ», ο οποίος εμφανίζεται ως ο επίσημος ιδιοκτήτης του πρατηρίου στον Πειραιά όπου σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη.



Ο «Τζίτζο» φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα του αρχινονού που αποφυλακίστηκε πριν από τρεις μήνες και ο οποίος περιλαμβάνεται σε μια δικογραφία που στήθηκε στο πόδι και… μπάζει νερά, αφού «φωτογραφίζεται» στο διαβιβαστικό απ’ το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ως ο «ηθικός αυτουργός» της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9/4-2021. Τον Απρίλιο του 2023 με τυμπανοκρουσίες η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο Ελλήνων αδελφών από το Κερατσίνι ως τους εκτελεστές του δημοσιογράφου, οι οποίοι και παραμένουν προφυλακισμένοι.

Ως προς τον «ηθικό αυτουργό», όμως, ουσιαστικό εύρημα δεν υπήρξε, γι’ αυτό και όχι μόνο δεν του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία μέχρι και σήμερα, αλλά και στην πορεία αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ήδη την ποινή του ως αρχηγός παλαιότερης ομάδας μπράβων της νύχτας. Ο «Τζίτζο» στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παράβαση των νομοθεσιών περί αθλητισμού, φωτοβολίδων και όπλων, ως ενεργό μέλος του συνδέσμου του Ολυμπιακού στο Παγκράτι. Και στις δύο εκρήξεις δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου, από τυχαίο γεγονός και μόνο, ενώ οι βόμβες αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο (φιτίλι). Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει η ενέργεια βομβιστή να ψεκάσει με ειδικό σπρέι τη μοτοσικλέτα του για να σβήσει κάθε ίχνος από DNA και αποτυπώματα. Μάλιστα, η ενέργειά του έχει «πιαστεί» από κάμερα καταστήματος. Η πυροδότησή του έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Πάντως, για την κάβα, από την έρευνα προέκυψε από υλικό καμερών ότι το αυτοκίνητο των δραστών, μάρκας Peugeot 3008, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων, λίγη ώρα πριν από την έκρηξη ξεκινάει από το νυχτερινό κατάστημα YTON The Music Show, που βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη 38 στο Αιγάλεω. Στην πορεία χρησιμοποιήθηκε μοτοσικλέτα, που μετά την έκρηξη καταλήγει και σταθμεύει πλησίον της οικίας του Ρουμάνου συνεργού στο Αιγάλεω και αμέσως μετά ξεκινάει εκ νέου η πορεία του ίδιου αυτοκινήτου, που καταλήγει πάλι στο YTON The Music Show.

Στο σπίτι του «Τζίτζο» βρέθηκε πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων, με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών καθώς και ονομάτων και τηλεφώνων. Στην κατοχή του Αλβανού συνεργού του βρέθηκε ένα πιστόλι ZASTAVA 7.65, με γεμιστήρα περιέχουσα τρία φυσίγγια, αλλά και δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ο τελευταίος είναι σεσημασμένος για συμμετοχή σε συμμορία που διαπράττει ληστείες κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, για ληστεία και σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις καθώς και του νόμου για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις.




* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Σχόλια