Υποτροπικός αεροχείμαρρος και σκόνη: Mάσκα απαραίτητη...

Nonews-NEWS.comΥποτροπικός αεροχείμαρρος και σκόνη: Mάσκα απαραίτητη...
http://www.nonews-news.com/2024/05/m.html
May 15th 2024, 15:30


Τα επόμενα 24ωρα θα καταγραφεί στη χώρα το καιρικό φαινόμενο του «υποτροπικού αεροχείμαρρου» και θα ξαναβιώσουμε τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα, με μεγάλη συγκέντρωση και μεταφορά σκόνης, παράλληλα με άνοδο της θερμοκρασίας.
«Έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν την έννοια του αεροχείμαρρου (Jet stream) τον οποίο τον έχουμε παρομοιάσει με ένα μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα αέρα με πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμoυς σε μεγάλα υψόμετρα. Οι αεροχείμαρροι δημιουργούνται  από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του.

»Αυτή η ανώτερη ροή της ατμόσφαιρας, αλλά και οι σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες που θα πνέουν στα Δυτικά θα προκαλέσουν μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, μέχρι τι αρχές της ερχόμενης εβδομάδος», εξηγεί στο Χ ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.


🌬️ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΟΣ ΑΕΡΟΧΕΙΜΑΡΡΟΣ, ΖΕΣΤΗ & ΣΚΟΝΗ -ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ
✅Έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν την έννοια του αεροχείμαρρου (Jet stream) τον οποίο τον έχουμε παρομοιάσει με ένα μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα αέρα με πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμoυς σε μεγάλα υψόμετρα. Οι… pic.twitter.com/bZjcUWbIJm— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 14, 2024
Το Meteo αναφέρει πως η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας. 
Ήδη από το πρωί της Τετάρτης παρατηρούνται υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας από την Τρίτη 14/5 από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα και προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες. 
Παράλληλα, μεταφορά σκόνης από την Αφρική προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας κυρίως από την Πέμπτη, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, και θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά. 
Προσοχή στους ευπαθείς...

You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια