Πλαστικές σφαίρες, χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία στο UCLA...

Nonews-NEWS.com



Πλαστικές σφαίρες, χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία στο UCLA...
http://www.nonews-news.com/2024/05/ucla.html
May 2nd 2024, 18:58






Άγρια αστυνομική καταστολή στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπάσει τα οδοφράγματα των φοιτητών και προχωρούν σε εκατοντάδες συλλήψεις με τη χρήση χημικών, κρότου λάμψης, ακόμα και πλαστικών σφαιρών... Το φοιτητικό κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης πυροδοτεί οξύτατη κοινωνική και πολιτική κρίση στις ΗΠΑ... 



Καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν οι διαδηλωτές φώναζαν «θέλουμε δικαιοσύνη» και «πού ήσασταν χθες βράδυ;», αναφερόμενοι στη επεισοδιακή επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές από μασκοφόρους αντι-διαδηλωτές. Χθες το βράδυ σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών που έχουν κατασκηνώσει εντός του campus και ομάδας κουκουλοφόρων, που φώναζε συνθήματα υπέρ του Ισραήλ, οι οποίοι επιτέθηκαν στην κατάληψη με ξύλα, παλούκια και χημικά. 


Τουλάχιστον 15 άτομα τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις. Στα συγκεκριμένα επεισόδια, η αστυνομία ήταν απούσα, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και σφοδρή κριτική για «συνειδητή απουσία» και «επιλεκτικές αντιδράσεις». 








Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου σε 30 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συλλήψεις και αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν και στο Dartmouth College και στα πανεπιστήμια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, στο Buffalo και στο Stony Brook. 


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε σήμερα το δικαίωμα διαμαρτυρίας, αλλά επέμεινε ότι «πρέπει να επικρατήσει η τάξη». «Η διαφωνία είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία», είπε στον Λευκό Οίκο, «αλλά η διαφωνία δεν πρέπει ποτέ να οδηγήσει σε αναταραχή». Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι διαμαρτυρίες δεν τον έκαναν να επανεξετάσει την προσέγγισή του στον πόλεμο και ότι αντιτίθεται στην αποστολή Εθνοφρουράς.
 

Στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας, η αστυνομία επενέβη την Τετάρτη προκειμένου να εκκενώσει την φοιτητική κατάληψη και προσήγαγε τουλάχιστον 17 άτομα για «εγκληματική εισβολή». Είχαν προσαγάγει, επίσης, την ίδια ημέρα πολλά άτομα στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης. 


Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει διά της βίας διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων που είχαν οχυρωθεί σε ένα κτήριο του Κολούμπια στο Μανχάταν, επίκεντρο των φοιτητικών κινητοποιήσεων υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας.




Οι δυνάμεις της τάξης «συνέλαβαν ανθρώπους στο σωρό (...) πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν ώστε χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο», ανέφερε ένας συνασπισμός φοιτητικών ομάδων του Κολούμπια που υποστηρίζουν τους Παλαιστινίου σε ανάρτηση στο Instagram.


Άλλες καταλήψεις διαλύθηκαν επίσης την Τετάρτη στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Τουσκόν και στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον στις νοτιοδυτικές και βόρειες ΗΠΑ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.


Οι φοιτητές καλούν τα πανεπιστήμιά τους να διακόψουν τις συνεργασίες με χορηγούς ή επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Ισραήλ και καταγγέλλουν την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στη γενοκτονία που συντελείται.


Αντίθετα με άλλα πανεπιστήμια, το πανεπιστήμιο Μπράουν στην Πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους διαδηλωτές. Αυτή προβλέπει τη διάλυση της κατάληψης, με αντάλλαγμα μια ψηφοφορία τον Οκτώβριο για ενδεχόμενη λήξη της συνεργασίας του πανεπιστημίου με εταιρείες που επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα.








 




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια