Ισχύει και για Πολάκη, Κασιμάτη;...

Nonews-NEWS.comΙσχύει και για Πολάκη, Κασιμάτη;...
http://www.nonews-news.com/2024/06/blog-post_211.html
Jun 18th 2024, 18:33Θα έχουν θέση σε έναν ενιαίο φορέα ή όχι; ...Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας τη Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, εμφανίστηκε έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία ενός πιθανού νέου φορέα στην Κεντροαριστερά που θα προέκυπτε κατόπιν συγκλίσεων προοδευτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...
Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο ισότητας στον πολιτικό γάμο και την αποχή μεγάλου μέρους της «πράσινης» ΚΟ. Μάλιστα, πρότεινε ως προϋπόθεση στην «μεγάλη προοδευτική παράταξη» να μετέχουν βουλευτές που στήριξαν το εν λόγω νομοσχέδιο, διερωτώμενος εάν ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμφωνήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το νομοσχέδιο, αλλά 11 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, προκαλώντας ρήγμα στην ΚΟ. 
Αναλυτικά, όσα σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης: 
«Υπάρχει μία σύγχυση στο τι πιστεύει και πρεσβεύει. Το είδατε στην ισότητα στον γάμο. Το ΠΑΣΟΚ είχε πιο πολλούς βουλευτές που απείχαν απ' ότι η Νέα Δημοκρατία. Εγώ σας το λέω ξεκάθαρα: Αν λέμε για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα οι άνθρωποι που θα την εκπροσωπήσουν να είναι άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο. Ξεκάθαρα. Ο κύριος Ανδρουλάκης, όποιος είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, θα θέσει την ίδια προϋπόθεση; Θα πει στο 1/3 του κόμματός του ότι δεν θα κατέβει;»
Επί της ουσίας, ο Στ. Κασσελάκης προτείνει να «μπλοκαριστούν» από έναν πιθανό νέο φορέα όσοι βουλευτές/τριες δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. 
Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Παύλο Πολάκη και στη Νίνα Κασιμάτη. Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία και είχε διαφωνήσει δημοσίως με την ισότητα στον πολιτικό γάμο. «Παρών» είχε ψηφίσει και η βουλεύτρια Β' Πειραία Νίνα Κασιμάτη.
Με βάση τα λεγόμενα του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος μάλλον δεν «χωράνε» στην «μεγάλη προοδευτική παράταξη». Θα έχουν θέση σε έναν ενιαίο φορέα ή όχι; 

efsyn.grYou are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια