Φυσική-Πανελλαδικές: Συνειδητή επιλογή...

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Φυσική-Πανελλαδικές: Συνειδητή επιλογή...
https://www.zoornalistas.com/2024/06/blog-post_59.html
Jun 13th 2024, 10:35


Η εικόνα με τους γονείς να κουβαλάνε ανεμιστήρες είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά, η χειρότερη, είναι αυτό που συνέβη εχθες με τα θέματα της Φυσικής. Και σε άλλα μαθήματα (Γλώσσα, Βιολογία κλπ) υπήρχαν λάθη και ασάφειες. Και στην Ιστορία εχτές υπήρχαν ασάφειες και κακές διατυπώσεις.
Το πρόβλημα με τη Φυσική είναι αλλου επιπέδου: Έχουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή να χτυπηθεί χωρίς έλεος η δυνατότητα της πλειοψηφίας των παιδιών (αφορά 2 κατευθύνσεις) να διεκδικήσουν σχολές υψηλής ζήτησης. Απλά και καθαρά.
Ακούστηκαν πολλές εξηγήσεις από εχτές: Πελατεία για τα Ιδιωτικά college, συντεχνιακή διαστροφή, εκδίκηση μετά τις εκλογές. Ίσως όλα μαζί άλλα και κάτι ακόμη κατά τη γνώμη μου:
Στόχος όσων έκαναν αυτήν την απάνθρωπη επιλογή ήταν η απαξίωση και η απέχθεια των νέων απέναντι σε έναν θεσμό, τις Πανελληνιες, που με όλα τα στραβά και τα ανάποδα παραμένει μια απο από τις ελάχιστες αδιάβλητες διαδικασίες. Το κυριότερο; Ο θεσμός αυτός οδηγεί στα Δημόσια ΑΕΙ.
Προξενεί εντύπωση η σιωπή των πολιτικών δυνάμεων, μάλλον δεν πήραν χαμπάρι, ιδρύουν..." Ιδρυματα"! ΔΕΝ προξενεί εντύπωση η σιωπή του υπουργείου, καμία επιτροπή δε θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς... πράσινο φως!
Όσο για τα μέλη της επιτροπής; Οι "ευχές" 60.000 νέων θα τους συνοδεύουν το καλοκαίρι. Συνήθως οι ευχές των παιδιών πιάνουν...Σπύρος Αλεξίου (fb)You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια