Το σκάνδαλο και η κυβερνητική αλλαγή...

Οι υποκλοπές είναι ένα γεγονός που ουδείς αμφισβητεί. Εχουν αποδειχτεί απολύτως με αδιάψευστα τεκμήρια οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, του Χρ



Οι υποκλοπές είναι ένα γεγονός που ουδείς αμφισβητεί. Εχουν αποδειχτεί απολύτως με αδιάψευστα τεκμήρια οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, του Χρ. Σπίρτζη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργών της κυβέρνησης και πολλών άλλων.

Κανένας από αυτούς δεν διώχτηκε για... κάποιο αδίκημα που προέκυψε μέσα από την παρακολούθησή του, κανένας δεν κατηγορήθηκε για κατασκοπία και για εσχάτη προδοσία, για κανέναν δεν αποδείχτηκε πως αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Επιπλέον επρόκειτο για παρακολουθήσεις για τις οποίες ουδέποτε δόθηκαν εξηγήσεις που να τις δικαιολογούν στο πλαίσιο του νόμου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι οι συγκεκριμένες υποκλοπές -είτε καλύπτονταν από την τυπική νομιμότητα είτε όχι- συνιστούν μια σοβαρή παράνομη δραστηριότητα και κατά συνέπεια ένα τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.

Το σκάνδαλο αυτό δεν χρειαζόταν την παραδοχή του πρωθυπουργού για να είναι τέτοιο. Το γεγονός όμως ότι ο πρωθυπουργός μίλησε στην τηλεμαχία για σκάνδαλο -όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια να το μαζέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- κλείνει το θέμα και ως προς τους ορισμούς: οι υποκλοπές είναι γεγονός και είναι σκάνδαλο που ουδείς πλέον αμφισβητεί.

Το παράδοξο αφορά την πραγματικότητα αυτού του σκανδάλου. Οτι δεν έχουν μέχρι στιγμής υποδειχτεί με νόμιμες διαδικασίες οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Ουδείς έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος και σε κανέναν δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Ολοι οι εμπλεκόμενοι είναι αθώοι. Αυτό συμβαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και λόγω των διαπλεκόμενων σχέσεων που έχει με κομβικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι ακριβώς έχουν κάνει κυβέρνηση και δικαστικοί παράγοντες ώστε να σταματήσει η έρευνα από τη Βουλή αλλά και από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές. Αξίζει όμως να θυμίσουμε ότι λίγα 24ωρα μετά την απαίτηση της PEGA να φύγει η ΕΥΠ από τον έλεγχο του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ., την ευθύνη της ΕΥΠ θα συνεχίσει να την έχει ο κ. Μητσοτάκης.

Προφανώς κάποιους ήθελε να καθησυχάσει, λέγοντάς τους επί της ουσίας πως με Ν.Δ. στην κυβέρνηση δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. «Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;» επομένως ότι για να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο και να αποδοθούν ευθύνες, προϋπόθεση είναι η κυβερνητική αλλαγή;...


efsyn.gr
Σχόλια