Η PayPal εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με το «PayPal USD»

Το δικό της stablecoin δημιούργησε η PayPal, όντας με αυτόν τον τρόπο η πρώτη μεγάλη εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εισέρχεται στον

 


Το δικό της stablecoin δημιούργησε η PayPal, όντας με αυτόν τον τρόπο η πρώτη μεγάλη εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εισέρχεται στον κόσμο των πληρωμών με κρυπτονομίσματα.
Το stablecoin της δημοφιλούς αμερικανικής εταιρείας ψηφιακών πληρωμών θα συνδέεται με το αμερικανικό δολάριο και θα φέρει την ονομασία «PayPal USD». Ουσιαστικά το κρυπτονόμισμα θα υποστηρίζεται από καταθέσεις σε δολάρια και βραχυπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ.
«Η στροφή (του κοινού) προς την κατεύθυνση των ψηφιακών νομισμάτων απαιτεί ένα σταθερό εργαλείο, το οποίο θα είναι εύκολα συνδέσιμο με το αμερικανικό δολάριο» επεσήμανε ο Νταν Σούλμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PayPal.
Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν αντιστοίχιση με κάποιο έτερο περιουσιακό στοιχείο αναφοράς, όπως είναι ένα σταθερό νόμισμα ή πολύτιμα μέταλλα. Για το λόγο αυτό διατηρούν σχετικά σταθερή τιμή, προστατεύοντας τους κατόχους τους από την υψηλή αστάθεια που χαρακτηρίζει συχνά των κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr
Σχόλια