Η Κίνα και οι ΗΠΑ δημιουργούν οικονομικές ομάδες εργασίας

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να δημιουργήσουν δύο ομάδες εργασίας στον οικονομικό τομέα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή το υπο

 



Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να δημιουργήσουν δύο ομάδες εργασίας στον οικονομικό τομέα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Η κίνηση είναι συνέχεια της σημαντικής κοινής συνεννόησης που επιτεύχθηκε μεταξύ των Προέδρων των δύο χωρών στη συνάντησή τους στο Μπαλί, και προέκυψε μετά τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τον Χε Λιφένγκ, Κινέζο αναπληρωτή πρωθυπουργό και επικεφαλής της Κίνας για τις οικονομικές και εμπορικές υποθέσεις Κίνας-ΗΠΑ, και την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας.

Οι ομάδες εργασίας θα καλύπτουν τους οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς. Η οικονομική ομάδα εργασίας θα συμπροεδρεύεται από υφυπουργούς αξιωματούχους από τα Υπουργεία Οικονομικών της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η χρηματοοικονομική ομάδα εργασίας θα συμπροεδρεύεται από υφυπουργούς αξιωματούχους από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι δύο ομάδες εργασίας θα πραγματοποιούν τακτικές και ad hoc συναντήσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας και των ανταλλαγών σε οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Σχόλια