Το ΑΕΠ του Πεκίνου-Τιαντζίν-Χεμπέι αυξήθηκε κατά 90% την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, η περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν- Χεμπέι είδε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της να αυξάνεται κατά 90%

 


Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Σιονγκάν στην Νέα Περιοχή Σιονγκάν της επαρχίας Χεμπέι. (Φωτογραφία / IC Photo)

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, η περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν- Χεμπέι είδε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της να αυξάνεται κατά 90% το 2023, στα 10,4 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 1,46 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σε σύγκριση με το επίπεδο του 2013.

Κατά την απομάκρυνση των μη κεφαλαιουχικών λειτουργιών του, το Πεκίνο έκλεισε πάνω από 3.000 μεταποιητικές εταιρείες και έκλεισε ή αναβάθμισε σχεδόν 1.000 αγορές και κέντρα επιμελητείας την τελευταία δεκαετία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Λιου Μποτζένγκ (Liu Bozheng), αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Πεκίνου που επιβλέπει την ενοποίηση της περιοχής Πεκίνου-Τιαντζίν- Χεμπέι.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι μια ένδειξη της ανάπτυξης υψηλής ποιότητας, είναι το ποσοστό των νέων επιχειρηματικών οντοτήτων στην πόλη στις βιομηχανίες υψηλού επιπέδου που καλύπτουν την τεχνολογία, το εμπόριο, τον πολιτισμό και την πληροφόρηση, το οποίο έχει αυξηθεί στο 66,1% το 2023 από 40,7% το 2013.

Καθώς η ενοποίηση επιταχύνεται, στην περιοχή έχουν κατασκευαστεί περισσότεροι σιδηρόδρομοι και αυτοκινητόδρομοι για να ενισχυθεί η συνδεσιμότητα. Η περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, σύμφωνα με τα στοιχεία, διαθέτει πλέον πάνω από 11.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών, ποσοστό άνω του 30% από το 2013, και σχεδόν 11.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων, ποσοστό άνω του 40% από το 2013.

http://www.greek.people.cn
Σχόλια